Начало Автомобили Jaguar Land Rover получи специална кралска награда

Jaguar Land Rover получи специална кралска награда

65
0

Jaguar Land Rover получи специалната награда на кралица Елизабет II, отличаваща представянето на предприятие в международната търговия.

Автомобилният производител отбелязва, че призът е признание за постоянното ниво на продажби. Главният изпълнителен директор на компанията доктор Ралф Спет получи наградата в централата в Уитли.

Jaguar Land Rover отбелязва сериозно повишение на продажбите – от 274 280 през 2011 до 425 006 през 2013 г. Над 80% от всички произвеждани в трите завода на компанията във Великобритания автомобили са за износ. Най-големите пазари на марките са Европа, Северна Америка и Китай – за тях е предназначен 60% от износа.

През последните 3 години Jaguar Land Rover са разкрили 11 000 нови работни места във Великобритания. В цялата им верига пък са създадени 24 000 допълнителни позиции.

За нас в Jaguar Land Rover е удоволствие и чест да получим признание за приноса си към икономиката. За мен лично е привилегия да получа наградата от името на нашите 30 000 служители. Успехът ни, задвижван от експорт към над 170 държави, се дължи на отдадеността и страстта на хората ни, създаващи вълнуващи автомобили, които потребителите по цял свят търсят. Кралската награда е една от най-важните в британския бизнес. Невероятно горди сме, че имаме положителен принос за обществото и растежа на икономиката – коментира доктор Спет.