Начало Автомобили Jaguar Land Rover претворява бъдещето на съвременния лукс

Jaguar Land Rover претворява бъдещето на съвременния лукс

257
0

Jaguar Land Rover ще претвори бъдещето на модерния лукс чрез своите два луксозни британски бранда

Чрез новата си стратегия британската премиум компания ще се превърне в още по-гъвкав и устойчив производител на най-желаните луксозни автомобили и услуги в света, които да отговорят на изискванията дори на най-взискателните клиенти. Стратегията е предназначена да създаде нов показател за въздействие върху околната среда, обществото и общността на луксозния бизнес.

„Jaguar Land Rover са уникални брандове в световната автомобилна индустрия. Като част от Tata Group британската компания разполага с несравними модели, ненадминато разбиране за бъдещите луксозни нужди на своите клиенти, емоционално богат капитал, британски дух и ненадминат достъп до водещи световни играчи в областта на технологиите и устойчивостта. Използваме тези съставки днес, за да преосмислим бизнеса, двата бранда и утрешния опит на клиентите. Стратегията Reimagine ни позволява да подобрим и отпразнуваме тази уникалност, както никога досега. Заедно можем да проектираме още по-устойчиво и положително въздействие върху света около нас“, обясни главният изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Тиери Болоре.

В основата на плана Reimagine ще бъде електрификацията на двата бранда Land Rover и Jaguar върху отделни архитектури с две ясни, уникални идентичности за всеки от тях.

При Land Rover автомобилът и водачът са обединени от приключенията

Като открива нови хоризонти, изправя се пред нови предизвикателства и не се задоволява с очакваното, Land Rover помага на хората да стигнат отвъд границите на възможното. През следващите пет години Land Rover ще представи шест изцяло електрически модела и ще продължи да бъде световен лидер в сферата на луксозните SUV автомобили чрез трите си брандови линии – Range Rover, Discovery и Defender. Първият изцяло електрически вариант ще пристигне през 2024 година.

До средата на десетилетието Jaguar ще преживее истински ренесанс, за да се преобразува в изцяло електрически луксозен бранд. Компанията ще продължи да залага на емоционално ангажиращи дизайни и новаторски технологии от следващо поколение. Jaguar съществува, за да направи живота необикновен. Марката създава изключително красиви автомобилни преживявания, които карат клиентите да се чувстват уникални и възнаградени. Въпреки че моделната гама ще бъде запазена, планираният фейслифт на Jaguar XJ няма да бъде част от нея, тъй като моделът реализира своя уникален потенциал.

Jaguar и Land Rover ще предлагат чиста електрическа мощност за всеки един модел до 2030 г. По това време, освен 100% от продажбите на Jaguar, се очаква и около 60% от продадените Land Rover автомобили да бъдат оборудвани с двигатели, които не отделят вредни емисии

Целта на Jaguar Land Rover е да постигне нетни нулеви емисии на въглерод в цялата си верига на доставки, продукти и операции до 2039 г. Компанията се подготвя и за очакваното приемане на чиста мощност на горивните клетки в съответствие с узряването на водородна икономика. Разработката вече е в ход с прототипи, които пристигат в Обединеното кралство в рамките на следващите 12 месеца.

Land Rover ще използва новата Modular Longitudinal Architecture (MLA). Брандът ще произвежда електрифицирани двигатели с вътрешно горене (ICE) и изцяло електрически варианти. В допълнение, Land Rover ще използва и Electric Modular Architecture (EMA), която също ще поддържа усъвършенствани електрифицирани ICE двигатели. Бъдещите модели Jaguar ще бъдат изградени само върху изцяло електрическа архитектура.

„Като концентрирана върху хората компания, ние можем и ще се движим много по-бързо и с ясна цел не просто да преосмислим модерния лукс, но да го определим за две различни марки. Марки, които представят емоционално уникални дизайни, произведения на изкуството, които разполагат със свързани технологии и отговорни материали, които колективно определят нови стандарти в собствеността. Заедно създаваме представата за нов модерен лукс“, сподели в заключение Болоре.