Начало Автомобили Jaguar XE SV Project 8 е най-бързият автомобил с 4 врати в...

Jaguar XE SV Project 8 е най-бързият автомобил с 4 врати в света

60
0

Разработеният от SVO Jaguar XE SV Project 8 вече е най-бързият автомобил с четири врати в света, след рекордна обиколка на Нюрбургринг Нордшлайфе на прототипа с предназначени за производство спецификации.

Времето от 7:21.2 мин. е с почти 11 сек по-кратко от времето на предишния най-бърз седан по трасето на легендарната писта в Германия с дължина 20.76 км и поставя Project 8 с мощност 600 к.с. преди някои от най-бързите купета и супер автомобили с 2 врати.

Марк Стантън, Директор на SVO, каза: „Мисията на екипа по дизайн и инженерни решения в SVO беше да създаде най-добрия на пистата пътнически Jaguar в историята – не само най-бързия, но и най-пъргавия.

Резултатът е, че само покритията на покрива и предните врати на Project 8 са пренесени без промяна от XE и 75 процента от механичния хардуер е нов. Изумителният рекорд на Нюрбургринг Нордшлайфе потвърждава успеха на тези скъпи промени.“

Джон Едуардс, Изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Operations, добави: „SVO съществува, за да тласка напред границите на динамиката, лукса и проходимостта на всякакъв терен. Ръчно сглобеният XE SV Project 8 отвежда този принцип до краен предел, като извлича превъзхождаща суперавтомобили динамика от най-компактния седан с четири врати на Jaguar.

Рекордът на Нюрбургринг Нордшлайфе подчертава нашата решимост да предоставим най-екстремния Jaguar досега на клиентите на Project 8, които скоро лично ще изпитат този сензационен седан.“