Начало Автомобили JAGUAR XE SV PROJECT 8 – най-екстремният мощен Jaguar досега

JAGUAR XE SV PROJECT 8 – най-екстремният мощен Jaguar досега

76
0
Jaguar XE SV Project 8

Special Vehicle Operations (SVO) на Jaguar Land Rover обяви най-мощния, пъргав и екстремен Jaguar създаван до сега: новия XE SV Project 8.  Прототипната версия на спортния седан Jaguar XE с 600 к.с., украсена с ексклузивен камуфлаж, създаден от SVO Design, и предлагаща динамика на суперавтомобил, премина дебютния си тест на предизвикателната писта Nürburgring Nordschleife. Можете да видите невероятния прототип Project 8 в действие тук:

С най-тунингованата версия на 5-литровия двигател V8 с компресор суперчарджър на Jaguar Land Rover Project 8 ще стане вторият колекционерски автомобил от SVO след успешното лансиране на Jaguar F-TYPE Project 7 през 2014 г. Не повече от 300 автомобила, всички ръчно сглобени в Техническия център на SVO в Ковънтри, ще бъдат създадени за продажба в световен мащаб.

„Назрял е моментът SVO да създаде най-екстремния мощен несъстезателен автомобил в историята на Jaguar. Екипът на SVO е обладан от дух на динамика и е отдаден на създаването на най-въодушевяващото усещане при шофиране, което можете да си представите. Клиентите ни по света бяха въодушевени от F-TYPE Project 7. Новият XE SV Project 8 отвежда аеродинамиката и високите показатели на друго ниво – той е създаден за ентусиастите и най-прозорливите колекционери. Цената за такъв екстремен, мощен спортен автомобил, наличен в строго ограничени бройки, ще отрази всичко това.” сподели Джон Едуърдс, Изпълнителен Директор на Jaguar Land Rover Special Operations.

Пълни спецификации за Jaguar XE SV Project 8 ще бъдат публикувани на www.jaguar.bg на в края на юни, малко преди световния му динамичен дебют на Фестивала на скоростта в Гудууд, Западен Съсекс, във Великобритания.