Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Алисън може да замени Аривабене начело на Ферари

Джеймс Алисън може да замени Аривабене начело на Ферари

58
0

Джеймс Алисън може да замени Маурицио Аривабене на поста спортен шеф в екипа на Ферари, съобщава италианското издание Autosprint. Според информацията президентът на Скудерията Сержо Маркионе не бил доволен от факта, че тимът не успя да запише победа в първите 4 състезания от началото на сезона и търси заместник на Аривабене.

Последният заема поста от края на 2014 г., на който наследи Марко Матиачи. Преди това позицията заемаха Стефано Доменикали и Жан Тод (сега президент на ФИА). Именно при управлението на последния тимът от Маранело записа най-големите си успехи в спорта в периода 1999-2004 г. с 6 поредни титли при конструкторите и 5 при пилотите.

„Ферари направи някои важни стъпки напред, заяви Тод наскоро относно бившия си тим. – Сега те трябва да печелят състезания, което не е лесно, когато се бориш с много професионален тим (Мерцедес), който върши фантастична работа.”

От 2008 г. обаче тимът не е спечелил нито една титла и след като през 2014 г. Маркионе поне президентския пост, се опитва да върне Ферари на пътя към успехите. И в този си стремеж сега Сержо обмислял да замени Аривабене с Алисън, който понастоящем е технически директор в тима.