Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джеймс Кий ще започне работа за Макларън през 2019 г.

Джеймс Кий ще започне работа за Макларън през 2019 г.

69
0
Джеймс Кий
Джеймс Кий, снимка Торо Росо

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун обяви, че Джеймс Кий ще започне работа за тима през 2019 г.

Още през юли екипът съобщи, че Кий преминава в Уокинг, но от настоящия му отбор Торо Росо отговориха, че той има дългосрочен договор с тима от Фаенца и скоро няма да може да започне работа за Макларън като технически директор.

„Джеймс ще бъде с нас следващата година, каза Браун. – Това ще се случи в определен момент. Очевидно го наехме, защото смятаме, че е изключително талантлив. А Пат Фрай и Андреа Стела и целия ни екип по дизайна работят много добре заедно. Всичко това е част от възстановяването ни като отбор, като трябва да наемем правилните хора. А това не става за една нощ.“

Кий е в Торо Росо от 2012 г., като има репутацията на един от най-добрите технически шефове в спорта. В миналото той работи още за Джордан, Мидланд, Спайкър и Форс Индия, като често успяваше да създаде конкурентни болиди при ограничен бюджет.

Браун заяви още, че Фернандо Алонсо, който се оттегля от края на сезона, може да тества болида на Макларън за 2019 г. Испанецът запазва връзките си с тима, като ще кара именно за специално подготвяния екипа на Макларън в 500-те мили на Индианаполис.