Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с най-добро време в скъсената от дъжд втора тренировка на Сузука

Хамилтън с най-добро време в скъсената от дъжд втора тренировка на Сузука

52
0
Ромейн Грожан

Люис Хамилтън постигна най-добро време в много скъсената заради проливен дъжд втора свободна тренировка преди Гран при на Япония. Едва петима пилоти записаха бързи турове в сесията, от която бе използван само около половин час за работа.

45 минути след първоначално обявения стартов час на втората свободна тренировка за Гран при на Япония сесията започна. Проливният дъжд на Сузука спря петнадесетина минути по-рано, но рейс контролът изчака малко, за да се оттече насъбралата се по трасето вода.

Повечето пилоти не бързаха с излизането на пистата. 7 минути след светването на зеления семафор Кими Райконен пръв се появи на Сузука. Нико Хюлкенберг и Джолион Палмър го последваха, проверявайки какви са условията в този момент. Всички направиха по една опознавателна обиколка и се прибраха в бокса. Екипи и пилоти не искаха да рискуват на все още твърде мокрото трасе, тъй като прогнозата е времето през останалата част от уикенда да се оправи.

Маркус Ериксон бе следващият състезател, направил една обиколка на Сузука преди да се върне в гаража на тима си.

„На правите има реки”, обади се Естебан Окон по радиото.

По-малко от половин час преди изтичане на 90-те минути, отредени за втората петъчна сесия, дъждът наново се усили. Все пак Серхио Перес и Окон записаха времена, като французинът бе с близо две секунди по-бърз от съотборника си.

Люис Хамилтън излезе пръв с 1:48.719 мин. Ланс Строл пък излетя, но не се удари в предпазните бариери и успя да се върне на пистата.

Екипът на Торо Росо успя да поправи болида на Карлос Сайнц, който катастрофира по време на първата тренировка. Испанецът имаше възможност на свой ред да провери условията на пистата. 13 минути преди карирания флаг в таблицата имаше едва пет времена, а пилотите на Ред Бул и Валтери Ботас изобщо не се бяха появявали на трасето.

В крайна сметка таблицата остана само с пет времена, а отборите ще използват за най-сериозна подготовка съботната сесия на Сузука.