Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод иска 12 отбора в F1

Жан Тод иска 12 отбора в F1

73
0
Жан Тод,
Жан Тод, снимка Венелин Николов

Президентът на ФИА Жан Тод заяви, че иска във Формула да има 12 отбора. В момента тимовете са 10, като в края на миналия сезон Мейнър престана да съществува, след като имаше сериозни финансови проблеми и не успя да се намери негов купувач. За последно отборите бяха 12 през 2012 г., като тогава в решетката бяха още Испания Рейсинг и Катерам.

„Когато сметнем, че е време, ще направим конкурс, заяви Тод на въпрос дали има план за влизане на нови отбори в шампионата. – В момента имаме 10 тима и идеята е да станат 12. Ако имаме 1 или 2 нови силни желаещи екипа, това може да се случи.

Първо трябва да видим кои ще са потенциалните тимове и да им направим одит. Ако е голям автомобилен производител, това не е лесно. Ако е частен тим, трябва да бъдем по-внимателни. Трябва да сме сигурни, че той има реален интерес към спорта.“

Тод каза още, че има интерес от определени отбори да влязат в Гран при, но не пожела да разкрие имена. Той обаче отхвърли възможността нов тим да влезе в шампионата през 2018 г.