Начало Автомобили Jeep Renegade се предлага с 16 комбинации двигател/предавателна кутия

Jeep Renegade се предлага с 16 комбинации двигател/предавателна кутия

43
0
Jeep Renegade

Jeep разшири международната си гама от модели с новия Renegade. Автомобилът бе официално представен на автомобилния салон в Женева. Благодарение на него клиентите за пръв път могат да изживеят типичния, ориентиран към приключения стил на американската култова марка и при постоянно нарастващия сегмент на компактните Sports Utility Vehicles (SUV). С изключителна комбинация от най-добри за този клас качества по пресечен терен, Open-Air усещане и комфорт новият Jeep Renegade предлага по пътищата и извън пътищата с твърда настилка голямо удоволствие от шофирането. Екологични двигатели, първата автоматична предавателна кутия с девет предавки в сегмента, комплектно оборудване за безопасност и високо качество на обработката отговарят на технологични изисквания, които съзнателно са насочени към клиенти от целия свят, търсещи младежки и нови изживявания.

Jeep Renegade предлага две от прогресивните системи за задвижване на четирите колела в своя сегмент като следва иновативната 4×4-технология на също новия Jeep Cherokee. Двете разпределят оптимално силата на двигателя между двата моста, в екстремен случай до 100 процента на едно единствено колело. С Jeep Active Drive задвижването е постоянно на четирите колела, а Jeep Active Drive Low е уникално в сегмента задвижване на четирите колела с демултипликатор.

В центъра на всеки Jeep са заложени технически иновации. Новият Jeep Renegade е първият компактен SUV с автоматично разединяване за задвижване на задния мост и трансферен модул. Системата превключва само тогава безстепенно от задвижване на предните колела към задвижване на четирите колела, когато действително се изискват 4×4 качества. Това намалява значително разхода на гориво при нормален режим.

Както Jeep Active Drive, така също и Jeep Active Drive Low са комбинирани с Jeep Selec-Terrain система за контрол на сцеплението, която предлага четири режима (Auto, Snow, Sport и Sand/Mud) за оптимален 4×4-режим по всякакъв терен и при всякакви метеорологични условия. Selec-Terrain предоставя на разположение допълнително петия режим Rock при Jeep Renegade Trailhawk.

Стилистичният подход на новия Jeep Renegade е водещ при дизайна на купето. Прецизните детайли, свежите цветове и висококачествените материали са вдъхновени от лайфстайла и оборудването за екстремни спортове, точно както и иновативните технологии и интелигентните възможности на отделенията за вещи.

Купето на Jeep Renegade се отличава с нов език на формите, който няма да сбъркате, и на който дизайнерите дадоха името Tek-Tonic. Tek-Tonic комбинира по рафиниран начин меки и удобни за хващане форми и повърхности със солидни и функционални детайли. Големите повърхности, като например здраво оформеното покритие на арматурното табло със Soft-Touch повърхности, се сменят с практични елементи като стабилна ръкохватка от страната на спътника, която е незаменима при Offroad режим и също е заета от Jeep Wrangler.

За да се пренесат легендарни Jeep Offroad качества в B-Segment, Renegade като пръв Jeep в този сегмент залага на новоразработената архитектура „Small-Wide 4×4“ на Chrysler Group LLC. С отделна геометрия на закрепване на колелата от всички страни и до 205 милиметра път на пружината, както и клиренс от до 220 милиметра Jeep Renegade задава нови мащаби за качество за движение по пресечен терен в B-Segment. Щедро използвани прогресивни стомани, композитни материали и компютърни симулации на натоварването при изчисляване на носещите структури гарантират оптимална стабилност на усукване – гаранция за дълготрайност и високо натоварване също и при взискателни Trail Rated Offroad авантюри.

Новият Jeep Renegade предлага на клиентите в целия свят да избират между 16 комбинации двигател/предавателна кутия – толкова много, както никога преди при Jeep.

– четири бензинови двигателя с MultiAir технологии

– два турбодизела с MultiJet II CommonRail директно впръскване

– ефективен и Flex Fuel съвместим E.torQ двигател

– технология Stopp/Star за намаляване на разхода и емисиите

– първа автоматична предавателна кутия с девет предавки в сегмента

– две ръчни предавателни кутии

– една предавателна кутия с двоен съединител (DDCT)

Безопасното пътно поведение и защитата на пътниците са сред най-важните задачи при разработката на новия Jeep Renegade. В зависимост от моделния вариант на борда има до 70 електронни системи за безопасност, сред тях предупреждение за сблъсък (Forward Collision Warning-Plus) и асистент за задържане на автомобила в пътната лента (Lane Departure Warning-Plus), които Renegade предлага за пръв път в своя сегмент.

Допълнително инженерите добавят оборудване за активна и пасивна безопасност като асистент за сляпа зона Blind-Spot Monitoring, задно разпознаване на напречно движение Rear Cross Path Detection, камера за заден ход ParkView с динамични направляващи линии, електронен стабилизиращ контрол (ESC) с електронна система за избягване на преобръщане ERM и седем серийни въздушни възглавници.