Начало Автомобилни новини JLR инвестира в стратегическо сътрудничество с Fortescueза за използване на софтуер за...

JLR инвестира в стратегическо сътрудничество с Fortescueза за използване на софтуер за анализ на батерии

2298
0
JLR Elysia

JLR подписаха многогодишно споразумение за използване на Elysia, модерен софтуер на Fortescue за подобряване ефективността на батериите в електрически автомобили. Софтуерът ще помогне за усъвършенстване на луксозните автомобили на JLR чрез увеличаване на живота, безопасността и производителността на батериите.

Софтуерът ще бъде използван за пръв път с новия Range Rover Electric. Той ще бъде лансиран по-късно тази година. Софтуерът Elysia на Fortescue ще следи всички бъдещи електрически автомобили JLR. Това ще спомогне за по-бързо зареждане, подобрена надеждност и увеличен пробег.

Следенето на здравословното състояние на батерията през целия ѝ жизнен цикъл ще подпомогне устойчивостта. Ще бъде улеснен прехода на батериите от електрически автомобили към приложения за повторната им употреба.

Иновативният софтуер на Fortescue използва базирани на физиката цифрови двойници и вероятностен изкуствен интелект. Така ще бъдат идентифицирани и разрешавани на проблеми с батерията, помагайки на JLR да оптимизират производителността на батериите и безопасността за клиентите.

Това сътрудничество е част от стратегията Reimagine на JLR за електрифициране на всички техни марки до 2030 г. и постигане на нулеви нетни въглеродни емисии до 2039 г. Fortescue има свои собствени амбициозни цели за декарбонизация, включително елиминиране на емисиите от своите операции до 2030 г.