Начало Moto News Йохан Зарко начело в третата тренировка на Рикардо Тормо

Йохан Зарко начело в третата тренировка на Рикардо Тормо

156
0
Зарко Дукати
Йохан Зарко, снимка Ред Бул Контент Пуул
Пилотът на Авинтия Дукати Йохан Зарко записа най-доброто време в мократа трета свободна тренировка за Гран при на Европа в MotoGP. На пистата Рикардо Тормо французинът изпревари с 0.736 Маверик Винялес с Ямаха. а трети на малко повече от секунда остана Такааки Накагами от тима на LCR Хонда. Нито един състезател не подобри резултата си от вчерашните тренировки и така общото класиране  остана непроменено.

В началото на сесията лидер бе Щефан Брадл, но Зарко подобри неговия резултат и излезе начело.

Седемкратният световен шампион Валентино Роси направи своето завръщане на пистата след като пропусна двете състезания в Арагон заради COVID-19.

С напредване на сесията пистата започна да изсъхва, но нито един от пилотите не рискува да излезе със сликове. Малко преди старта на третата свободна тренировка стана ясно, че петима души от екипа на Ямаха са дали положителни тестове за коронавирус, сред които е директора на отбора Масимо Мергали.

В крайна сметка мокрото трасе не позволи подобряване на времената от вчера и така директно в Q2 отиват най-бързите от петъчния ден. Извън топ 10 останаха Маверик Винялес, Кал Кръчлоу, Алекс Маркес, Данило Петручи, Йохан Зарко и Мигел Оливейра.