Начало Автомобили John Cooper Works Clubman – първият модел на MINI в премиум компактния...

John Cooper Works Clubman – първият модел на MINI в премиум компактния сегмент

49
0

Новото MINI John Cooper Works Clubman е първият модел John Cooper Works от най-новото поколение в премиум компактния сегмент. То комбинира автентичното състезателно усещане с най-високия пространствен комфорт, както и пригодност за всекидневието и дълги пътувания – най-добре осъществените досега за модел на марката; разработената с помощта на опита от моторните спортове техника за задвижването и окачването. Серийната система за задвижване на всички колела ALL4 и гъвкавият интериор позволяват уникална многостранност както по отношение на динамичните възможности, така и при функционалността.

Колата е с типичния за моделите на John Cooper Works прецизно съгласуван цялостен пакет от задвижване, окачване, аеродинамично оптимизиран екстериор и атмосфера на спортен автомобил в кокпита. Индивидуалният характер на автомобила се подчертава допълнително от специфичното за модела серийно оборудване включващо LED фарове, MINI Driving Modes, Park Distance Control, комфортен достъп, радио MINI Visual Boost, мултифункционални бутони на волана и автопилот със спирачна функция.

Моделът разполага с уникална комбинация на разработения за актуалното поколение на моделите John Cooper Works 2-литров бензинов двигател с най-новото поколение задвижване на четирите колела ALL4. Моторът е 4-цилиндров с технология MINI TwinPower Turbo и 170 кВт/ 231 к.с. Мощността е повишена с 29 кВт/39 к.с. спрямо MINI Cooper S Clubman. Серийна е 6-степенна механична скоростна кутия, има опционална 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Средният разход на гориво е 7.4 л/100 км (автоматична трансмисия: 6.8 л/100 км), СО2 емисиите са 168 г/км (154 г/ км).

Новото MINI John Cooper Works Clubman ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.3 секунди. Има спортна изпускателна система, спортна спирачна система Brembo, серийни 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти Black Grip Spoke, както и динамичен контрол на стабилността (DSC), включително динамичен контрол на сцеплението (DTC), електронен блокаж на диференциала (EDLC) и Performance Control.

Моделът е с 5 пълноценни места за седене. Вместимостта на багажника възлиза на 360 л, които могат да се увеличат до 1250 л чрез опционалната, сгъваема в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка.

Интериорът е с характерно за спортен автомобил оформление: спортни седалки John Cooper Works с тапицерия Dinamica/текстил в цвят Carbon Black с интегрирани подглавници; John Cooper Works лайстни на праговете; таван в цвят антрацит; кожен волан John Cooper Works с мултифункционални бутони, както и лостчета за превключване в комбинация с 8-степенната трансмисия Steptronic Sport; скоростен лост респективно селектор на трансмисията, както и индикатори в кокпита със специфично за модела оформление; педали и опора за крака на водача от неръждаема стомана.

Всички предлагани за MINI Clubman асистиращи системи са на разположение и за моделите на John Cooper Works: сензор за дъжд с автоматично активиране на светлините, асистент за паркиране, камера за обратно виждане, както и Асистент за шофиране включително работещ с камера активен автопилот, разпознаване на пешеходци със спирачна функция, асистент за дългите светлини и разпознаване на пътни знаци.

Серийното комфортно оборудване включително климатична инсталация, както и радио MINI Visual Boost с 6.5-инчов цветен дисплей, USB интерфейс, AUX-In букса и Bluetooth устройство Свободни ръце; разнообразни опции за още по-висока радост от шофирането и комфорт, сред тях 2-зонова автоматична климатична инсталация, панорамен стъклен покрив, тапицерии на седалките Dinamica/кожа, подгряване на седалките, пакет MINI Excitement включително LED светен пръстен на централния уред, дифузно осветление с променлив цвят и проекция на логото на MINI от външното огледало от страната на водача при отваряне и затваряне на автомобила, сгъваеми външни огледала с подгряване, автоматично затъмняващи се вътрешно и външни огледала, подгряване на предното стъкло, система от HiFi високоговорители Harman Kardon, алармена инсталация включително червена статус-светлина във финката на покрива, навигационна система MINI и пакет оборудване Wired включително навигационна система Professional и управление с MINI Touch контролер и 8.8-инчов цветен тъчскрийн.