Начало Автомобили John Cooper Works Clubman на MINI излиза пред публиката в Париж

John Cooper Works Clubman на MINI излиза пред публиката в Париж

53
0

Най-новото поколение модели на британската марка MINI вече осигурява радост от шофирането както при малките автомобили, така и в компактния сегмент. Гамата от модели на John Cooper Works е допълнена с нов върхов атлет, който ще въодушеви допълнителни целеви групи с характерното си състезателно усещане. На Mondial de l’Automobile 2016 в Париж световната си премиера ще отпразнува новото MINI John Cooper Works Clubman. Най-новият модел е и най-голям екстремен спортист в моделната гама на марката. Неговият темперамент е комбиниран с най-добри постижение по отношение на пространствения комфорт, гъвкавостта и пригодността за дълги пътувания. Така се осигурява допълнително разнообразие и в гамата от модели на John Cooper Works. С най-мощния двигател, монтиран някога в MINI, серийното двойно задвижване ALL4, насоченото към най-висока динамика окачване, както и ексклузивните дизайнерски елементи и оборудване моделът изпъква особено ярко сред останалите варианти на новото MINI Clubman.

Освен това на посетителите на изложението във френската столица от 1 до 16 октомври 2016 година ще бъде представена актуалната гама от модели в сегмента на малките автомобили като новото MINI Cabrio и новото MINI Seven. Първият дизайнерски модел от новото поколение се предлага както като MINI с 3 врати, така и като MINI с 5 врати и комбинира модерните премиум характеристики с усещането за богати традиции и индивидуален стил.

Всестранен талант с въодушевяващи динамични характеристики: новотоMINI John Cooper Works Clubman

Новото MINI John Cooper Works Clubman интерпретира традиционната и уникална в премиум компактния сегмент автомобилна концепция на Shooting Brake не само по модерен, но и по особено спортен начин. Четирите странични врати и характерните Split Doors отзад, петте пълноценни места за седене и вместимостта на багажника, която може да бъде увеличена от 360 до 1 250 литра, му осигуряват неподражаемо излъчване и най-висока гъвкавост. Многообразните възможности на новото MINI John Cooper Works Clubman се дължат и на пространствената концепция и задвижването. Най-новия вариант на двойното задвижване ALL4 оптимизира не само пъргавото поведение на пътя, но и движението извън пътищата с твърдо покритие. Мощността, която благодарение на ALL4 се разпределя в зависимост от нуждите между предните и задните колела, се осигурява от двулитров четирицилиндров двигател с технология MINI TwinPower Turbo и специфични, заимствани от моторните спортове модификации. С върховата си мощност от 170 кВт/ 231 к.с. и максималния въртящ момент от 350 Нм той ускорява новото MINI John Cooper Works Clubman (среден разход на гориво: 7,4 л/100 км; СО2 емисии: 168 г/км) както със серийната шестстепенна механична скоростна кутия, така и с опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport за 6,3 сек от 0 до 100 км/ч. Окачването със спортна спирачна система Brembo и 18-инчови John Cooper Works алуминиеви джанти е адаптирано оптимално към мощностната характеристика на двигателя. За винаги прецизно контролируемата управляемост допринасят и аеродинамично оптимизираните детайли на каросерията. Освен оформения специфично за модела кокпит серийното оборудване на новото MINI John Cooper Works Clubman включва и LED фарове, MINI Driving Modes, Park Distance Control, dкомфортен достъп включително възможност за безконтактно отваряне на Split Doors, радио MINI Visual Boost с 6,5-инчов цветен дисплей, така и мултифункционален волан и автопилот със спирачна функция. 

Стилна радост от шофирането с традиционни корени: новото MINI Seven

В сегмента на малките автомобили MINI с 3 врати от най-новото поколение за пръв път може да осигури допълнително повишаване на популярността на марката с MINI с 5 врати. Двата модела вече ще се предлагат и като MINI Seven.

С този дизайнерски модел се подчертават както британския произход и екстровертното излъчване, така и типичната за марката радост от шофирането и премиум характера на новото поколение MINI. Контрастното лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала във варианта Melting Silver, ексклузивните ленти по предния капак и декоративните елементи, както и 18-инчовите алуминиеви джанти с дизайн MINI Seven two-tone подчертават индивидуалния стил на екстериора. Ексклузивни акценти в интериора поставят преди всичко спортните седалки със специално създадената за дизайнерския модел тапицерия текстил/кожа Diamond Malt Brown. 

За двата варианта на каросериите на новото MINI Seven се предлагат по два бензинови и по два дизелови двигателя. За целенасочено повишаване на комфорта, радостта от шофирането и индивидуалния стил се предлага и пакетът оборудване MINI Seven Chili. Името на новия дизайнерски модел напомня за премиерата на революционния малък автомобил от Великобритания преди повече от 55 години. Първият модел на познатия днес като classic Mini четириместен автомобил е слязъл от поточната линия под името Austin Seven.