Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йонгам вече посреща Формула 1

Йонгам вече посреща Формула 1

51
0
Гран при на Корея

Голяма част от отборите и някои пилоти вече пристигнаха на корейската писта Йонгам и започнаха да споделят първи реални впечатления от трасето. Отделни детайли карат хората да оприличават мястото на незавършен строеж, но това личи повече от външната страна на съоръжението. Падокът и питовете са готови, макар гридът реално да липсваше днес – работници започнаха следобед да поставят белите линии, обозначаващи местата на стартовата решетка. Довършителни работи течаха и по трибуните, седалките, бордюрите, но въпреки всичко както организаторите, така и архитектът на пистата Херман Тилке изразиха увереност, че всичко ще напълно готово за първите тренировки в петък.

Пространството на дългото 5,62 км трасе и прилежащите му сгради пък е огромно, но околността на практика е пустош. Идеята е районът тепърва да се развива икономически, а пистата да помага за това.

Засега няма информации за затруднен достъп до Йонгам, въпреки че се намира на почти 400 км от Сеул, където каца мнозинството хора от Формула 1. Най-близкото летище до трасето е Пусан, но то не разполага с достатъчно капацитет, за да поеме целия поток пътници и карго самолетите. Най-близкият град пък е Мокпо с приблизително 250 000 жители и без особени забележителности. Бил е важно пристанище, но понастоящем не е чак толкова оживен. Като цяло провинция Южна Джола, където се намират Мокпо и пистата, е един от най-слабо развитите райони в страната.