Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Ерата с доминантна кола на Ред Бул изглежда приключи

Йос Верстапен: Ерата с доминантна кола на Ред Бул изглежда приключи

3462
0
Макс Верстапен, Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен; снимка: Майкъл Потс

Йос Верстапен запази мълчание доста време след избухването си заради скандала с Кристиан Хорнер в началото на годината. Представянето на Ред Бул в Монако обаче накара бившия пилот от Формула 1 да направи пред нидерландския вестник „Де Телеграаф“ язвителен коментар по адрес на отбора.

„Ерата, през която Ред Бул имаше доминантна кола, изглежда приключи. Може би трябва да се съсредоточат отново малко повече върху състезанията и вътрешната комуникация, отколкото върху други неща“, заяви Йос Верстапен

„Със сигурност ще има състезания, в които Ред Бул отново ще е в добра форма. Но съм много любопитен да видя как ще разрешат тези си проблеми. Нещо определено трябва да се случи там. Ред Бул трябва да намери откъде идва проблема, защото е ясно, че Ферари и Макларън ги доближават. Макс все още замазва някак положението, но голямата разлика със Серхио Перес става все по-очевидна“, каза още бащата на трикратния световен шампион Макс Верстапен.

Представянето на Ред Бул в Монте Карло през миналия уикенд бе най-лошото от Бахрейн през сезон 2022. Вчера Перес не завърши заради катастрофа малко след старта. Верстапен пък каза, че от първата обиколка след рестарта е карал с четири секунди под обичайното си за уличното трасе темпо.

Междувременно в Монако се заговори, че от Ред Бул са на път да приключат преговорите си с Перес. Отборът от Милтън Кийнс щял да подпише с мексиканския пилот договор за още един сезон

Предполага се, че сделката вероятно ще бъде финализирана преди Гран при на Канада.

Според непотвърдена информация от Ред Бул са се отказали от Карлос Сайнц преди известно време. Причината е, че испанецът щял да е по-труден съотборник на Макс Верстапен, отколкото Перес. В Милтън Кийнс нямали желание и да промотират Юки Цунода, нито пък имат достатъчно доверие в Даниел Рикиардо. Към други пилоти от отбора на Ред Бул не проявяват интерес. При това положение сигурната опция е да запазят Перес. Проблемът на това решение е, че тимът може да се окаже в трудно положение в битката за конструкторската титла, ако мексиканският пилот не печели достатъчно точки.