Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Макс ще направи всичко възможно, за да спечели титлата

Йос Верстапен: Макс ще направи всичко възможно, за да спечели титлата

2503
0
Йос Верстапен, Макс Верстапен
Йос и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

С пристигането на Макс Верстапен и Люис Хамилтън в Абу Даби ще се реши спора за титлата през 2021 в F1. Двамата пилоти са с равни точки, а нидерландецът има една победа повече спрямо своя съперник. Според бащата на Макс Йос Верстапен финалът на тази битка ще бъде много вълнуващ.

Той предупреди Хамилтън и заяви, че Макс ще направи всичко възможно, за да спечели титлата. Битката между него и Хамилтън имаше много обрати през цялата кампания.

Последното състезание по улиците на Джеда бе изпълнено с много драматични моменти. Първо Верстапен поведе колоната след първия червен флаг. Пилотът на Ред Бул беше атакуван от Хамилтън, но излезе извън пистата и остана начело. После трябваше да върне позицията на седемкратния световен шампион, но не го направи и получи наказание от 5 секунди. След втория рестарт Макс отново се защитаваше твърде агресивно от Люис и намали твърде рязко, което предизвика удар между двамата състезатели. След края на надпреварата Верстапен получи допълнително наказание от 10 секунди, което не повлия на резултата му в състезанието.

След Гран при на Саудитска Арабия шефът на Мерцедес Тото Волф изрази притесненията си, че шампионатът може да бъде решен чрез катастрофа. В отговор на това Верстапен-старши не очаква синът му да изтласка Хамилтън от пистата, за да спечели короната. Също така вярва, че Макс ще даде всичко от себе си, докато се опитва да триумфира за пръв път в шампионата.

„Не мисля, че това ще се случи. Синът ми иска да спечели на всяка цена. Той определено ще го направи. Очевидно трябва да пробва да се пребори с Люис на пистата. Макс ще направи всичко възможно, за да спечели титлата. Определено очакваме много вълнуващо състезание“, заяви Йос Верстапен.