Начало Избрани Йос Верстапен: Перес не получава често шанс да печели

Йос Верстапен: Перес не получава често шанс да печели

2872
0
Йос Верстапен
Йос Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Йос Верстапен коментира победата на Серхио Перес в Саудитска Арабия. Бившият пилот от F1 е категоричен, че мексиканецът не получава много шансове да печели състезания. Той също така предупреди, че Ред Бул и Макс тепърва ще разкрият пълния си потенциал с напредването на сезона.

Верстапен-старши не бе никак доволен от резултата на сина си Макс в състезанието по улиците на Джеда. Показателно за това бе реакцията му малко след края на Гран при на Саудитска Арабия. 51-годишният състезател беше с доста ледено изражение когато покрай него премина Серхио Перес

Реакцията на Йос Верстапен предизвика много негативни коментари по негов адрес в социалните мрежи. Един ден след края на старта в Джеда се появи ново видео в Туитър. В него се вижда как нидерландецът подава ръка и поздравява Перес веднага след края на надпреварата.

Йос защити действията на своя син в заключителната фаза на Гран при на Саудитска Арабия и призна, че е очаквал такова действие от страна на Макс. Тогава двукратният световен шампион игнорира нареждане на Ред Бул и записа най-бързата обиколка в състезанието. По този начин той „открадна“ допълнителната точка от Перес.

„Просто знаех, че ще го направи. Това е хубаво, нали така? По този начин той поне ще остане лидер в шампионата“, сподели Йос Верстапен, цитиран от Formule1.nl.

Бившият пилот от F1 също така каза, че Перес не получава често шансове да печели състезания.

„Перес не получава често шанс да печели. Той също го разбира добре и затова се бори по такъв начин“, каза Верстапен-старши.

„Разбира се, всички искаме да спечелим, но това не беше възможно в неделя. Оставащите обиколки до края на състезанието бяха прекалено малко. Освен това не трябва да забравяме, че Макс имаше и технически проблеми.“

„Всичко бе срещу нас в квалификацията. Според мен си беше просто лош късмет. Няма да навлизам повече в тази тема. Знам какво е. Но иначе Макс щеше да вземе с лекота полпозишъна. И тогава състезанието щеше да е малко по-лесно“, продължи Йос Верстапен. „Ние вече предполагахме, че в Джеда ще е доста трудно да напреднем толкова бързо. Това е писта с дълги завои, на които е трудно да се направи разлика. Нуждаем се от по-трудни писти и повече завои.“

51-годишният нидерландец отправи и предупреждение към останалата част от стартовата решетка и заяви, че представянето на Макс и RB19 тепърва ще се подобрява

„Изглежда, че ще бъдем доминиращи. Имаме много добра кола. Видяхте колко лесно потеглиха двата Ред Бул-а и че бяха по-бързи от всички останали с цяла секунда. Дали това може да бъде наваксвано от останалите през тази година? Не знам. Но и ние не стоим неподвижно, нали така? Ние също излизаме на пистата с различни актуализации“, заключи Йос Верстапен.