Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен предупредил, че Макс може да напусне Ред Бул ако Хорнер...

Йос Верстапен предупредил, че Макс може да напусне Ред Бул ако Хорнер остане шеф на отбора

6193
0
Макс Верстапен, Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

До началото на сезон 2024 във Формула 1 Йос Верстапен и Тото Волф нямаха никакви взаимоотношения, ако се вярва на казаното от нидерландеца преди две години. Бившият F1 пилот бе възмутен от поведението на шефа на Мерцедес след инцидента между сина си Макс и Люис Хамилтън по време на Гран при на Великобритания през 2021 г.

„Не ми допада как се държи, започвайки със Силвърстоун. Един от пилотите е в болница, а те празнуват като че ли са спечелили титлата. Мисля, че Тото беше различен преди, но тогава видях един различен Волф. Нямаше никакъв контакт, съобщение, нещо. Преди това имахме добри отношения. Вече нямаме никакви“, заяви тогава Йос Верстапен.

Тази ситуация очевидно се е променила, защото Йос бе забелязан неколкократно с Волф съвсем открито в падока на пистата Сахир. Освен това и двамата са били в хотел „Four seasons“, където също са ги видели да разговарят

Ръководителят на Мерцедес заяви през миналата седмица, че ситуацията около Кристиан Хорнер трябва да е по-прозрачна. В края на състезателния уикенд в Бахрейн Йос пък почти в прав текст поиска оставката на Хорнер, заявявайки, че в тима на Ред Бул ще има напрежение, докато 50-годишният англичанин остава на поста си. „Общият враг“ в момента и фактът, че Люис Хамилтън напуска Мерцедес в края на сезон 2024 моментално роди слуха, че може би Йос Верстапен говори с Волф за сина си Макс.

В края на състезателния уикенд Волф бе попитан дали сериозно би обмислил Макс Верстапен като вариант за мястото, което Хамилтън ще освободи.

„Според мен един пилот винаги ще избира най-бързата кола. В крайна сметка всичко опира до това. В момента колата на Ред Бул е най-бърза и мнението ми е, е че това ще е приоритетът му. Макс е в различна лига, различна галактика. Няма как да не признаем нивото на представянето му, а то е невероятно. Иначе познавам Йос от 25 години и просто го поздравих за представянето на сина му“, коментира ръководителят на Мерцедес в F1.

На още един въпрос дали Макс Верстапен може да се окаже в Мерцедес догодина, Волф се засмя и каза: „Всичко е възможно.“

Същевременно отношението на Йос Верстапен към Хорнер е толкова враждебно, че бившият пилот дори казал на приятели, че ако англичанинът остане начело на Ред Бул Рейсинг, синът му може да смени отбора си

Тази информация вече обиколки падока, защото Ралф Шумахер направи коментар по въпроса.

След състезанието си помислих, че [Макс] Верстапен не е особено ентусиазиран от победата си. Хаосът не е приключил. Или всички трябва да се извинят един на друг, или някой да напусне. При всички случаи обаче щетите върху бранда са огромни. Има толкова много смут… Определено мога да видя Верстапен как заявява, че ще отиде някъде другаде. Структурата на един отбор е нещо много крехко. Ако нещо сериозно се случи в Ред Бул, всичко може да се разпадне изключително бързо“, обясни Ралф Шумахер.