Начало Картинг Юлиан Серафимов на полпозишън в Хасково

Юлиан Серафимов на полпозишън в Хасково

212
0

Юлиан Серафимов даде най-добро време в квалификацията във висшия клас KZ2 в 3-ия кръг от шампионата по картинг в Хасково. Той постигна 40.959 сек в най-добрата си обиколка от общо 11, като единствен слезе под 41 сек.

Втори на 0.379 сек остана Станислав Атанасов, който изпревари само с 19 хилядни Николай Петров. На картинг пистата официално се завърна Давид Будев. След участието си на писта Хасково в Туринг преди 3 седмици, сега старозагорецът се пусна в KZ2 и постигна приличен резултат – 4-и.

Пети остана шампионът и водач в класирането през тази година на писта в Туринг Иван Влъчков. Причина за по-задното му класиране обаче е счупване на скоростната кутия. Преди повредата той все пак направи 6 обиколки и изостана на 0.737 сек от водача. Механикът на Иван  – Ивелин Терзиев-Фичо, установи, че проблемът е много сериозен и Влъчков няма да участва в двата състезателни манша утре.

В клас Ротакс Макс очаквано най-бърз беше Любомир Гърков. Пловдивчанинът остави на близо 6 десети зад себе си Николай Арабаджиев. Трети се нареди Константин Щерев.

Христо Пенов и Никола Досев бяха недостижими в своите класове Ротакс Джуниър и Мини Бг в първите два манша. Кюстендилецът записа две убедителни победи, а преди това спечели и квалификацията пред Александър Коларов и Дейвид Митов.

В първото състезание Пенов остави зад себе си Митов и Коларов на съответно 2.544 сек и 3.340 сек. Във второто бе още по-убедителен и изпревари Лора Христова и Коларов, заели 2-ата и 3-ата позиция.

По подобен начин Досев доминира в Мини Бг. Никола, който е лидер в шампионата, би в квалификацията основния си конкурент Юлиан Димитров с 0.8 сек. В състезанията завърши пред Юли със съответно 6 и 13 сек.

В клас Мини днес бе квалификацията, като най-бърз бе Никола Цолов. На 0.091 сек след него остана Александър Михайлов, а трети се нареди Любомир Малкочев (+0.116 сек). Сесията бе изключително оспорвана, като първите 8 се събраха в по-малко от половин секунда.