Начало Рали Кубица е готов за предизвикателството да се състезава със свой тим

Кубица е готов за предизвикателството да се състезава със свой тим

47
0

Роберт Кубица създаде свой отбор – RK WRT – за новия световен рали шампионат. Той се състезава с Форд Фиеста RS WRC, която ще бъде подготвяна от неговия екип, а не от М-Спорт. Освен това ще е с гуми Пирели. Полякът заяви, че е готов за новото предизвикателство и увеличената работа.

Рали Монте Карло е първото изпитание за Роберт през 2015 г. Той даде пето време в шейкдауна, като основната му цел тази година ще е да постигне значително по-добри резултати в сравнение с миналия сезон, който определя като разочароващ.

– За съжаление нямаше много време – решението да се захванем с този проект дойде много късно – коментира Кубица пред Аутоспорт. – Но вече привлякох някои хора, които познавам отпреди. А и трябва да благодаря на всички, вложили толкова усилия през последните две седмици, за да подготвят всичко. Сезонът със сигурност ще е различен. Ще има много работа. Целта ми ще е да се съсредоточа върху карането, но трябва да се трудим упорито, особено в началото на сезона, когато надпреварите в Монте Карло, Швеция и Мексико са близо една до друга.

Роберт избра база в близост до централата на италианския екип A-Style. С този тим той се състезава на Монца и в Болоня в края на 2014 г. и познава хората там. За избора си на гуми Пирели полякът сподели, че компанията има огромен опит в автомобилния спорт.

– Пирели е стабилен партньор и нямаме търпение да работим с тях през останалата част от годината – допълни той.