Начало Рали Кубица отново отказа предложения да се състезава на писта

Кубица отново отказа предложения да се състезава на писта

50
0

Роберт Кубица отново отказа предложения да се състезава на писта. Полският пилот пропусна четвъртия кръг от световния рали шампионат в Аржентина, но твърдо остава в първенството.

„Вярно е, че имахме някои нови оферти за (надпревари на) писта, но Роберт не е човек, който се отказва от предизвикателство. Той тръгна по определен път в ралитата и ще остане, докато не постигне целите си”, заяви неназован източник пред британския вестник „Моторспорт Нюз”.

Кубица посочи в изявлението, с което съобщи пропускането на Аржентина, че ще се върне в Португалия.

Сега обаче се твърди, че отборът на Роберт е в обтегнати отношение с екипа A-Style, с който работеше през настоящия сезон. Полякът създаде свой тим за 2015 г., но сам призна, че това се е случило много късно и трябваше да използва последните седмици, за да въведе необходимите промени. Според информация на Максрали обаче A-Style няма да е с Кубица в Португалия, което поставя под съмнение шансовете той да получи последната спецификация на Форд Фиеста RS WRC, подготвяна от М-Спорт. От Кокърмаут в Кумбрия възнамеряваха да дадат една от частните Фиести на A-Style, другите две са за Мартин Прокоп и Лоренцо Бертели. В момента М-Спорт няма възможност да конструира шеста кола – за Кубица, така че единствената опция на поляка е да се споразумее с италианския тим.

Твърди се, че съществува вариант, при който Роберт да се върне при М-Спорт и да се състезава като през миналия сезон. Разговори се водеха и в Аржентина.