Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростта на колата просто не е достатъчно добра, обясни Кубица

Скоростта на колата просто не е достатъчно добра, обясни Кубица

67
0

Тестпилотът на Уилямс Роберт Кубица обясни, че новата кола на тима просто не е достатъчно бърза, за да бъде конкурентна на пистата спрямо другите. В отминалия кръг в Бахрейн титулярните пилоти Ланс Строл и Сергей Сироткин финишираха на последните 2 места, като след наказанията на Перес и Хартли минаха на 14-о и 15-о място.

В квалификацията двамата отпаднаха още след първата част. В първия кръг в Австралия темпото им също беше далеч от това на водещите отбори в средата на колоната, като техническият директор на тима Пади Лоу призна, че колата има нестабилност при влизането в завоя.

„Скоростта ни просто не е достатъчно добра, каза Кубица. – Можехме да видим това още по време на тестовете в Барселона. Ланс свърши добра работа в Мелбърн, но проблемите остават същите. За щастие все пак знаем по какво трябва да работим.”

Заместник-шефът на тима Клер Уилямс заяви, че не бива пилотите да бъдат обвинявани за слабото представяне на тима от началото на сезона, като според нея трябва да им се даде повече време. И двамата са доста неопитни, като Сироткин е в първия си сезон в Гран при.

Според Строл, който кара своя втори сезон, балансът на колата не е правилен, като липсва сцепление, което води до цялостна загуба на скорост. „Всичко по колата трябва да бъде по-добро”, каза канадецът.