Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квалификационният формат за Абу Даби променен след връщането на Катерам

Квалификационният формат за Абу Даби променен след връщането на Катерам

44
0

Квалификационният формат претърпя още една промяна, след като тимът на Катерам се върна на пистата и ще участва в Гран при на Абу Даби.

Стюардите на надпреварата се събраха в петък сутринта, за да обсъдят ситуацията, след като пистата има 20 коли. В предишните два старта – САЩ и Бразилия – от Q1 и Q2 отпадаха по 4 състезатели. В Абу Даби след първия квалификационен сегмент няма да продължат 5 болида, след втория – също 5.

Междувременно синдикът Финбар О’Конъл, който играе ролята на шеф на Катерам в момента, заяви, че има три седмици, за да намери купувач на отбора. Той е в Абу Даби, за да се срещне със заинтересувани инвеститори, като не е ясно дали ще успее да

ю постигне сделка и съответно отборът да участва във Формула 1 и догодина.

– Работата по колата за следващия сезон спря, когато Катерам премина под ръководството на синдици. Техническият екип обаче ми обясни, че ако намерим купувач, екипът ще може да се състезава. Говорим за наистина кратък срок. Три седмици, мисля, за да стигнем до решение и хората да започнат пак да работят – обясни О’Конъл, цитиран от Аутоспорт.