Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Каска с автографи за последния старт на Алонсо с Ферари

Каска с автографи за последния старт на Алонсо с Ферари

61
0

Автографите на хората от екипа на Ферари ще бъдат върху специалната му каска за финалния старт на пилота с цветовете на Скудерията. Така испаценът иска да изрази уважението и добрите чувства, с които се разделя с тима.

Фернандо обясни на днес на пистата Яс Марина в Абу Даби, че е започнал да събира подписите още от Гран при на Русия и е успял да ги завърши, като каската му ще е и с нов дизайн с италианското знаме.

По-рано днес бе обявено официално от Ферари, че Алонсо напуска и на негово място идва Себастиан Фетел, който подписа договор за три години. Двамата се явиха един до друг на пресконференцията и в чудесно настроение най-после започнаха да говорят по темите, които старателно отбягваха месеци наред.

Алонсо обяви, че още през септември е говорил с шефовете на Ферари и е изразил желанието си да си тръгне.

– Изразих позицията си, че така ще е по-добре и за екипа и съм щастлив, че те я приеха и постигнахме споразумение как да прекратим договора, който, както знаете, изтича след две години – посочи испанецът.

Той обясни още, че не е имало конкретен повод, който да го накара да вземе решение да напусне. Практически всяка седмица се е чувал с вече бившия президент на Ферари Лука ди Монтедземоло и е имал очевидно специфични клаузи в договора, които са позволили разтрогването, като той се е надявал при промяната на правилата Ферари да успеят да направят топ автомобил и след като това очевидно не се е случило, е имал уверението на маркиза, че ще може да си тръгне.

Алонсо тактично отклони въпроса дали върху решението му са оказали влияние преговори, които е водел по това време с друг екип, като каза, че нищо подобно не е станало.

От другата страна на испанеца стоеше Дженсън Бътън, чието бъдеще остава неясно, защото Макларън пък обявиха, че няма да съобщят пилотския си състав този уикенд.

Дженсън каза, че при всички случаи няма да прекрати кариерата си на пилот и че тази година е гледал 24 часа на Льо Ман. Освен това с много хумор погледна остро Алонсо, който бе попитан дали би предпочел и би ходатайствал точно Бътън да е негов съотборник в Макларън.