Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Ферари е подобрена драстично за последните 2 месеца, смята Джовинаци

Колата на Ферари е подобрена драстично за последните 2 месеца, смята Джовинаци

53
0
Антонио Джовинаци

Резервният пилот на Ферари Антонио Джовинаци заяви, че колата на Скудерията е драстично подобрена спрямо последния път когато я е карал той. Това стана по време на тестовете след Гран при на Испания в средата на месец май.

Италианецът постигна най-добро време в първия ден от изпитанията днес на пистата Хунгароринг, като бе много по-бърз от всички останали с нов неофициален рекорд на пистата – 1:15.648 мин с гумите хиперсофт.

„Пробвах колата за последно в Барселона в тестовете за млади пилоти и трябва да кажа, че тя е подобрена драстично, каза Джовинаци след края на деня. – Направена е голяма стъпка напред и е наистина добре да видиш такова подобрение.

Това показва, че тимът и пилотите вършат фантастична работа. Програмата ми беше да направя дълги серии в сутрешната сесия и квалификационни обиколки в следобедната. След това заваля и отложихме планираните дълги серии в края. Беше позитивен ден.“

Утре Джовинаци ще прави тестове за екипа на Заубер, а неговото място във Ферари ще заеме титулярът Кими Райконен.