Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата ни е с по-голям потенциал тук в сравнение с миналата година,...

Колата ни е с по-голям потенциал тук в сравнение с миналата година, заяви Фетел

56
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел бе най-бърз във втората петъчна свободна тренировка на пистата Силвърстоун. Времето му не бе най-силното за деня, но пилотът на Ферари бе обнадежден от темпото си.

„Беше добър петък. Имали сме някои трудни петъци, но днешният ден – за разнообразие – бе чудесен. Опитваме се да унищожим магията им (на Мерцедес – б.р.). Всъщност се мъчим да го сторим през последните няколко години и според мен тук-там успявахме доста добре. Вярно е, че на Силвърстоун са много силни – това очакваме от тях и утре. Но се надявам да сме в битката, да сме близо. Това би била прекрасна новина. Може да не сме фаворити на това трасе, но мисля, че колата ни е с по-голям потенциал тук в сравнение с миналата година. От нас зависи да намерим как да извлечем максимума от нея”, коментира Фетел.

„Всичко, което изпробвахме на автомобила, изглежда работи. Това е малка стъпка в правилната посока. По-важното обаче е, че балансът бе налице от самото начало и постигнах добър ритъм. А по отношение на гумите, магията ще е да ги пазим колкото може по-охладени.”

Кими Райконен бе с близо половин секунда по-бавен от съотборника си. Според него е трудно да се предположи кой ще доминира през уикенда.

„Очевидно е, че има много фактори, които биха могли да повлияят или да ни помогнат. В последната надпревара бе горещо, а се класирахме втори и трети. Сега сме на друга писта, гумите са малко по-различни, така че ще разберем всичко в неделя. Но дотук поне нещата са наред. А и аз предпочитам слънчево и топло време пред студ и дъжд. Със сигурност има какво да подобрим, но петъкът премина нормално”, каза финландецът.