Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катар посреща F1?

Катар посреща F1?

92
0
Бърни Екълстоун

Представители на Гран при на Катар официално заявиха, че са в края на преговорите с Бърни Екълстоун за провеждане на кръг от Формула 1.

Първото състезание ще се проведе най-рано през 2016 г., но още не е решено дали ще бъде на пистата Лосаил или ще се строи ново съоръжение в столицата Доха специално за F1. В момента Катар посреща кръг от MotoGP, GP2 Asia, SBK и SpeedCar, с което покрива изискванията на ФИА за Гран при тестове и са нужни само леки доработки, за да се отговори и на другите изисквания за провеждане на кръг от шампионата на F1.

Управляващият търговските права Бърни Екълстоун коментира, че се е разбрал с хората от Бахрейн ако подпише с Катар , да няма повече нови състезания в техния регион, защото сезонът завършва традиционно с Гран при на Абу Даби. Всичко това може да се случи евентуално, ако отпадне стартът в Германия.

Същевременно драмата с провеждането на немската надпревара продължава и още нищо около нея не е сигурно. Общата реакция досега бе, че ще е жалко, ако това историческо трасе отпадне от календара, тъй като присъства в спорта още от 1960-та година насам и е олицетворение на немския моторспорт. Германия е дала много за автомобилните спортове с имена като Михаел Шумахер, Ралф Шумахер, Тимо Глок, Нико Розберг, Себастиан Фетел, Нико Хюлкенберг, Ник Хайдфелд, Хайнц-Харалд Френцен и др.