Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квалификацията показа, че сме най-добрият тим в F1, заяви Хамилтън

Квалификацията показа, че сме най-добрият тим в F1, заяви Хамилтън

65
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън смята, че днешната квалификация за Гран при на Япония на Сузука е показала, че екипът на Мерцедес е най-добрият във Формула 1 в момента.

Тимът му постави гумите суперсофт в правилния момент още в началото на сесията, когато условията на пистата бяха най-добри. Същото важеше и за Ботас, като двамата окупираха първата стартова редица с отлични обиколки.

В същото време от Ферари направиха стратегическа грешка и пуснаха Фетел и Райконен с гуми интермедия, при положение, че пистата беше почти изцяло суха. Това наложи спиране в бокса за смяна към сликове. След това обаче условията се влошиха, а двамата допуснаха и грешки на един и същи завой.

„Всеки отбор има умни хора, но в крайна сметка когато става въпрос да си поставен под напрежение и да вземаш правилните решения, нашият тим е най-добрият в света, обясни Хамилтън. – Ферари сбъркаха със стратегията да излязат с интермедия. А ние взехме правилното решение, въпреки че беше много трудно, и това е още една сериозна разлика спрямо тях тази година.“

Валтери Ботас също беше много доволен от решенията на тима си: „В тима съм по-малко от 2 години и от всичко, което съм видял досега, смятам, че днес беше един от най-добрите ни дни като отбор. Трябва да сме наистина горди от свършеното. Всяко едно решение беше вярно и всички бяха спокойни.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че в Мерцедес също са обмисляли сериозно да излязат с интермедия в началото на Q3 и дори тези гуми са били поставени на колите, но след това в тима са се отказали от тях и са сложили сликове.