Начало Автомобили Какво ще видим от Ford на Aвтомобилен салон София 2015

Какво ще видим от Ford на Aвтомобилен салон София 2015

50
0
Fiesta ECOnetic,Ford,фиеста,форд

На предстоящото Автомобилно изложение в София (17-25 октомври), на щанда на Ford ще се състоят множество впечатляващи премиери. Посетителите ще имат възможността да разгледат новите семейни ванове C-MAX и S-MAX, SUV моделa Kuga, флагмана на марката – изцяло новото Mondeo и ярките спортни звезди – Fiesta с 1.0 EcoBoost двигател и 140 к.с., Focus ST и за първи път – култовия Mustang! Някои от автомобилите ще пристигнат броени дни преди старта на салона, специално за българската публика. 

Fiesta е оборудвана с 1.0-литровия EcoBoost двигател, който за първи път се предлага с мощност от 140 к.с. Малкият, но изключително мощен бензинов агрегат е носител на осем „Оскар“-а на наградите Световен двигател на годината през 2012, 2013, 2014 и 2015 г. Извън признатите ѝ качества като дизайн, икономичност, комфорт, пъргавина, множество технологии и впечатляващо пътно поведение – които я превърнаха в най-продавания малък автомобил в Европа за 2012, 2013, 2014 и първото полугодие на 2015 г. – Fiesta гарантира забавление и посредством възможностите за персонализация. Тривратите спортни модификации Fiesta Red&Black Edition оглавяват гамата от двуцветни попълнения, като опциите се разпростират и до версии с 5 врати и контрастен цвят на покрива. 

Новият Ford Focus ST е най-модерният досега и предлага още по-отзивчиво, балансирано и рафинирано пътно поведение, благодарение на новите технологии за контрол на шасито и пренастроените окачване и управление. Инженерите на Ford Performance са преработили Електронното векторно разпределение на въртящия момент, за да се подобри максимално сцеплението в завой, намали недозавиването и увеличи пъргавината. Водачите на Focus ST имат възможността за избор между три режима на ESC в зависимост от пътните условия и настроението си: Стандартен, Спортен и Изключен. Новият Focus ST се отличава с по-спортен и агресивен вид от предишния модел, по-ниска и широка стойка, нов динамично скулптуриран капак, по-издължени фарове и правоъгълни фарове за мъгла. Спортните седалки, разработени съвместно от Ford и Recaro, осигуряват опората, необходима за пълното отдаване на преживяването ST. За първи път Focus ST се предлага с избор между два двигателя – бензинов и дизелов – с което дообогатява възможността за избор от страна на клиентите. 

Интелигентният SUV Ford Kuga се предлага с подобрени двигатели, нови цветове и промени в оборудването. Гамата двигатели е обновена от усъвършенствания 2.0-литров дизелов агрегат, Евро 6. Той се характеризира с подобрена мощност, увеличен въртящ момент, намалени СО2 емисии и разход на гориво (комбиниран 4.7 л/100 км) и понижени нива на шум. Най-мощният дизелов двигател в гамата на Kuga, 2.0-литровият TDCi, е наличен в две версии: със 150 и 180 к.с. Той предлага възможност за комбинация с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична Powershift трансмисия. Клиентите на Kuga вече разполагат с още по-модерна гама от цветове, от която да избират: Tiger Eye, Ruby Red, Magnetic и Deep Impact Blue. Възможностите за оборудване на Kuga също са обогатени с новото ниво Titanium Plus, което надгражда богатия Titanium с множество желани опции.

Флагманът Mondeo е автомобил с ярко визуално присъствие, който провокира и съблазнява. С въздействащия си дизайн и върхово качество на изпълнение, това е най-безкомромисното Mondeo, създавано някога! Същевременно – най-технологичният Ford досега. Динамичните LED фарове на Ford озаряват пътя с ярка, естествена светлина, близка до дневната и стриктно следват пътя в завой, подобрявайки видимостта и безопасността. Те автоматично избират между осем режима на осветяване според скоростта и заобикалящата среда, и превключват между къси и дълги светлини. Комуникационната система от ново поколение SYNC 2 e с 8-инчов цветен тъчскрийн и модерно гласово управление на аудио системата, навигацията, климатика и мобилните телефони. Този изумителен и изискан автомобил разгръща силата и въздействието си, когато стъпи на пътя и дефинира за водача по безспорен начин онова, което наричаме удоволствие от управлението. 

Новите икономични, гъвкави и стилни ванове на Ford – C-MAX и Grand C-MAX – предлагат на модерните и активни семейства усъвършенствани технологии в помощ на водача и по-високи нива на комфорт и безопасност. Гамата Ford C-MAX е с водеща в класа динамика, модерни технологии и оборудване. Родители, приближаващи автомобила с пълни ръце, могат лесно да отворят задния капак благодарение на Хендсфри отварянето на багажника. 7-местният Grand C-MAX е с двойни плъзгащи се странични врати и конфигурация на седалките за по-лесен достъп, повече удобство и пространство. Интериорът е по-изчистен и интуитивен, с по-малко контролни уреди и бутони и по-модерно излъчване. На пасажерите е осигурен по-голям комфорт и рафинираност. Инженерите на Ford са намалили шума и вибрациите чрез използването на по-дебели странични стъкла и по-абсорбиращи уплътнения. Шумът от двигателя също е редуциран. 

Изцяло новият Ford SMAX надгражда излъчването на оригиналния спортен мултифункционален ван, като осигурява достатъчно простор седем пътника да пътуват със стил, а също пъргавината и удоволствието от управлението на по-малък автомобил. Новият S-MAX предлага 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател и усъвършенстван 2.0-литров дизелов TDCi агрегат за подобрен разход на гориво и водеща в класа динамика. Иновациите включват Динамични LED фарове с незаслепяващи дълги светлини, Асистент за превенция на сблъсъци, Мултиконтурни седалки, Гласово управляваната сиситема за свързаност SYNC 2, Хендсфри отваряне на багажника, Адаптивен автопилот и др. Новият S-MAX предлага 32 комбинации от места за седене и за багаж и водещата в сегмента система за лесно сгъване на седалките на втория и трети ред. Динамичният и спортен дизайн се допълва от просторния интериор, предлагайки самостоятелна климатична инсталация отзад инай-доброто в класа място за багаж.