Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят и Гасли не са сигурни титуляри в Торо Росо за 2018...

Квят и Гасли не са сигурни титуляри в Торо Росо за 2018 г.

38
0

Дани Квят и Пиер Гасли не са сигурни титуляри в екипа на Торо Росо за следващия сезон. Това заяви спортният директор на тима Франц Тост.

Двамата се очаква да бъдат в кокпита за Гран при на САЩ след 2 седмици, като мястото за Квят се освободи след преждевременното преминаване на Карлос Сайнц в Рено. Там испанецът зае позицията на неубедителния Джолион Палмър и ще партнира на Нико Хюлкенберг.

Така за следващия сезон за Гасли и Квят изглежда логично да продължат да се състезават за екипа от Фаенца. Според Тост обаче още нищо не е решено.

Заради слабото си представяне в няколко поредни състезания Квят бе оставен да почива за надпреварите в Малайзия и Япония. И не е ясно дали ще му бъде гласувано доверие и за следващата година. За Гасли това изглежда доста по-вероятно.

„За сега нещата за следващата година са отворени, каза Тост. – Ще видим какво ще стане, имаме време. В Ред Бул няма за какво да бързат за това. Нека да изчакаме да видим какво ще се случи в Остин.

В момента няма какво повече да кажа. В крайна сметка кои да са пилотите ни решават от Ред Бул. Философията на тима винаги е била за него да карат пилоти на Ред Бул.“