Начало Автомобили Какво ще покажат Kia, Subaru и Great Wall на Aвтосалон София 2017

Какво ще покажат Kia, Subaru и Great Wall на Aвтосалон София 2017

158
0

На Автосалона в София, който ще отвори врати тази събота, има няколко автомобила, които веднага ще приковат вниманието на най-взискателните ценители на комбинацията от спортно каране и луксозно пътуване. Един от тях е KIA Stinger.

Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд ще дебютира в България именно сега. Това е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Спортен седан, при който високата ефективност и динамично съвършенство са в унисон с неговия удивителен дизайн.

Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт. В София KIA Stinger ще дефилира във версия 3.3 литра twin-turbo V6 бензинов двигател с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди, 8-степенна автоматична трансмисия и 4×4 задвижване.

Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют у нас ще направи и KIA Stonic – изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа – този на компактните кросоувъри.

Впечатляващият дизайн на Stonic моментално разкрива произхода на модела – асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос“ е подчертана от хромирана обкантваща рамка, a „Targa“ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, загатнати още в прототипа  на модела – Provo.

КИА Моторс България ще покаже и други представители от моделната си гама. Феновете на марката ще имат възможност да разгледат отблизо и наскоро представения градски мъник – Picanto, бестселъра на марката в България – Sportage, компактния хечбек Rio, хибридния кросоувър Niro, изцяло електрическия модел Soul EV, луксозната лимузина Optima plug-in и големия представител в SUV сегмента – Sorento.

Субару Италия, официалният представител на бранда за България, ще представи изцяло новия модел Subaru XV като премиера за България на Автомобилен Салон София 2017. Типично за марката, той съчетава смел нов дизайн и висококачествено мултифункционално шаси за движение по пътя и извън него.

Новата глобална платформа на Subaru (SGP), заедно с BOXER двигателя, задвижването на четирите колела Symmetrical AWD и технологията EyeSight зa подпомагане на управлението, предлагат повече способности, по-добра динамика при шофиране, високи нива на безопасност и комфорт. SUBARU XV се предлага с изцяло нова версия на 2.0-литровия 4-цилиндров боксер двигател с директно впръскване на горивото и още един 4-цилиндров 1.6 боксер двигател.

Преработената трансмисия Lineartronic вече е стандартно с X-Mode, за да осигури още по-добро управление на колелата при хлъзгави повърхности и стръмни склонове. Буквално месец след представянето им на изложението във Франкфурт, в София ще бъдат показани още автомобили от моделна година 2018: спортната икона на Subaru – WRX STI, който разполага с подобрена 6-степенна ръчна трансмисия и преработен централен диференциал – Multi Mode Driver Controlled Centre Differential (DCCD).

Комбинацията от новите високоефективни спирачки Brembo с 6 бутала и новите перфорирани спирачни дискове предоставя на WRX STI и по-добри възможности за спиране. С освежен облик, обновения Levorg, е оборудван с най-съвременните технологии за безопасност: Smart Rearview Mirror, интелигентно огледало за обратно виждане, камери, проектиращи предния и задния обзор на автомобила, повишавайки видимостта за предотвратяване на сблъсъци.

Освен това Levorg е оборудван с LED предни светлини, които осветяват завоите, като автоматично насочват светлинния сноп в зависимост от положението на волана. Универсалният Forester XT е модификация на бестселъра на Subaru в Европа с повече от 300 000 продажби от пускането си на пазара през 1997 г. Моделът за 2018 г. вече се предлага с водещата технология за подпомагане на управлението EyeSight, осигуряваща изключителни превантивни функции за безопасност.

Forester добавя към подобреното си ниво на сигурност и Side View Monitor – камера, монтирана в страничното огледало на пътника, която помага на водача да маневрира в различни ситуации при затруднена видимост или при близко движение до обекти. На щанда ще присъства и неуморимият флагман на марката – Outback.

Интересни експонати ще има и на щанда на Българска автомобилна индустрия ЕАД. Great Wall H6 1.5 Т е пълноразмерен SUV, предназначен за хората, които търсят функционалност и надеждност в едно. Елегантните му форми и съвременният дизайн привличат вниманието още от пръв поглед, а просторния и комфортен интериор, го превръщат в практичен SUV, подходящ за всеки терен и за всяко пътуване.

Специално разработената модификация Great Wall H6 Gladiator Edition е предназначена специално за хората, които обичат екстремните преживявания извън пътя и търсят приключения. Оборудван е специално за офроуд и в пакета се включва повдигнато окачване, цялостна защита на уязвимите части под купето, комплект алуминиеви джанти и гуми, както и оптичен тунинг пакет, ненатрапчиво загатващ за реалните възможности на лимитираната версия.

Там ще бъде и представителят на луксозното подразделение на китайския производител – HAVAL H2. Това е компактен SUV, който от пръв поглед се откроява сред конкурентите си със силна индивидуалност, оригинален дизайн и изчистени линии. Моделът съчетава най-новото от света на технологиите, предлагайки интегрирани високо-технологични системи за сигурност и безопасност.

Haval H2 е SUV за модерния и динамичен човек, който държи на детайлите. Всеки клиент има свободата да персонализира своя Н2 и да изрази себе си, като избере своята неповторима комбинация от двуцветно купе и изискан цветен интериор.