Начало Moto News Кръчлоу ще кара за LCR Honda през 2015 г.

Кръчлоу ще кара за LCR Honda през 2015 г.

45
0

Екипът на LCR Honda Team официално заяви,че британският пилот Кал Кръчлоу ще кара за екипа на Лучо Чекинело през сезон 2015 в MotoGP. Той ще получи заводска спецификация на Honda RC213V.

29-годишният пилот от остров Ман ще стартира за пета година във висшия клас, като сега има подкрепата на Honda HRC и на изцяло новия спонсор на LCR – CWM.

Лучо Чекинело, шефът на LCR казва: Искаме да благодарим на Кал за доверието му в нашия състезателен проект за 2015 г. Ние сме доволни, да обявим нашия отбор с нови цветове, благодарение на сътрудничеството с CWM.  В същото време ние ще продължим да работим усилено до края на този сезон.

Антъни Константину, CEO на CWM коментира: Сезон 2015 в MotoGP ще бъде много вълнуващ. В CWM-LCR Honda сме много щастливи и доволни, че Кал Кръчлоу ще кара новия ни байк с новите цветове на отбора. Кал е професионалист и е сред водещите пилоти, както е и нашата компания CWMFX.COM.

В същото време стана ясно, че заместникът на Кал Кръчлоу в Ducati Team за 2015 г. ще бъде Андреа Яноне. Той ще бъде съотборник на Андреа Довициозо в италианския отбор. Яноне идва от сателитния тим на марката – Pramac Racing.

Кръчлоу дойде при италианците в началото на тази година на мястото на Ники Хейдън. Световният шампион за 2006 г. сега кара за Drive M7 Aspar. Миналия сезон Кръчлоу бе 5-и във висшия клас за Monster Yamaha Tech 3, където дойде през 2011 г. като световен шампион за 2009 г. в Суперспорт. На 19 юли от Борго Панигале обявиха, че Кръчлоу остава при тях, но след две седмици Лучо Чекинело им го отмъкна.