Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маркионе призова Ферари да не се страхува от промяна на коледния обяд...

Маркионе призова Ферари да не се страхува от промяна на коледния обяд в Маранело

72
0

Серджо Маркионе призова Ферари да не се страхува от промяна по време на коледния обяд в Маранело.

Първо в централата на легендарния италиански тим бе проведена церемонията по запалването на лампичките на традиционното коледно дърво. За шеста поредна година то бе подарено на Ферари от град Брунико. Дръвчето е украсено с над 10 хиляди ниско енергийни крушки и е точно срещу ресторанта на компанията – Il Podio.

След това в Джестионе Спортива се състоя коледният обяд, на който се събират всички служители на Ферари, представители на техническите и търговските партньори на компанията.

Маурицио Аривабене говори за първи път като управляващ на това подразделение на Ферари и шеф на тима във Формула 1. Той спомена двама важни за Скудерията пилоти – Жул Бианки и Михаел Шумахер, а след това описа с какви чувства започва новата си работа:

– Много съм горд да работя за тази компания, която е най-добрата от всички. Една фирма е такава, каквито са хората й, а в този случай говорим за наистина специални хора. Събрали сме се по повод Коледа, но от януари искам да видя всички не в защитно, а в атакуващо настроение, защото целта е да върнем Скудерията там, където трябва да бъде.

По няколко думи казаха Пиеро Ферари и президентът на ФИАТ Крайслер Джон Елкан. Главният изпълнителен директор на ФИАТ Крайслер и президент на Ферари Серджо Маркионе призова всички в Маранело да не се страхуват от промяна.

– В тази зала са се събрали много талантливи хора. Аз съм тук, за да извлека най-доброто от вас и да ви дам нужните ресурси, които, комбинирани с вашите възможности, ще дадат шанс на фантастичните ни пилоти да се борят от първа редица. Затова реших и да доведа Маурицио Аривабене, за да осигуря, че Ферари ще има полза от едно много ефективно ръководство. Имам пълно доверие на Маурицио. Той познава този свят от дълго време и притежава способностите да управлява Скудерията в един труден за цялата Формула 1 период. Не се страхувайте от промяна, бъдете проактивни и имайте куража да излизате с нови идеи. Знам, че можете да го сторите и точно от това има нужда Ферари – каза Маркионе.

На събитието присъстваха почти всички пилоти на Ферари с изключение на Себастиан Фетел. Фернандо Алонсо пък за последно бе в Маранело на празненствата.