Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ключовата дума за всички в Макларън е търпение, каза Рон Денис

Ключовата дума за всички в Макларън е търпение, каза Рон Денис

39
0

Рон Денис заяви, че ключовата дума за отбора на Макларън-Хонда в момента е търпение. Според главния изпълнителен директор на Макларън Технолъджи Груп тимът няма да знае до април дали подходът му е успял.

Денис нарече подхода на екипа „size zero” (размер нула), имайки предвид колко по-свита е конструкцията в задната част на колата. Според наблюдатели това е най-радикалният дизайн в момента.

Отборът все още има проблеми с новата задвижваща система на Хонда и едва вчера записа повече обиколки – 32. При първото излизане на Фернандо Алонсо следобед бе установена загуба на водно налягане в охладителната система. Тимът свали задвижващата система, за да направи съответните проверки и тренировката приключи по-рано от предвиденото.

– Състезателните ни двигатели ще са на две-три стъпки по-напред от позицията, на която сме сега. Ето защо все още сме с развойни агрегати и ще продължим така до последния тест – заяви Денис.

Той обясни, че някои от използваните технологии не са съществували досега, но рисковете били „пресметнати”. Англичанинът каза още, че вероятно едва в Австралия ще се разбере как се справя Макларън, като не очаква редът сред екипите да е напълно ясен до два-три старта след първата надпревара.

– Ключовата дума за всички в екипа е търпение. Или трябва да живеем с разочарованието, което почти си предвидихме – допълни Денис.