Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кими: Промените в F1? Съмнявам се, че все още ще съм тук,...

Кими: Промените в F1? Съмнявам се, че все още ще съм тук, така че не ме вълнуват

65
0
Кими Райконен

Кими Райконен отказа да дава прогнози за това как може да се представи в Бахрейн този уикенд. Пилотът на Ферари завърши трети в Австралия, където бе първият старт от сезон 2018 г., но пистата Сахир до Манама заяви, че „няма значение дали да побеждаваш или завършваш десети – винаги има какво да се подобри, върху какво да се работи”. Освен това каза, че бъдещите промени във Формула 1 никак не го вълнуват, тъй като едва ли ще е в спорта до осъществяването им.

„Австралия беше първото състезание и смятам, че като цяло сме доста доволни от резултата. Няма от какво да се оплаквам. Досега колата работеше добре, въпреки че зимните ни тестове бяха доста ограничени – бях болен, а и време през първата предсезонна сесия не бе хубаво. Така че съм сравнително доволен как вървят нещата”, обясни Райконен.

„Стараем се да вършим максимално добра работа. Понякога се получава, друг път не. Пистата в Бахрейн е напълно различна спрямо тези в Барселона и Австралия, така че да видим как ще се получат нещата, къде сме спрямо останалите.”

Финландецът не бе категоричен и по отношение на разликата между Ферари и Мерцедес.

„Можете да продължите да предполагате колкото желаете, но реално през уикенда се вижда кой къде е. Интересът ми към гадаенето е нулев. Най-важно е къде ще завършим в неделя. Съгласен съм да съм с две секунди по-бавен, ако печелим всеки старт. Иначе не ми пука (за разликата)”, обясни Кими.

Райконен каза още, че не се интересува от плановете на Либърти Медия за бъдещото развитие на Формула 1.

„В крайна сметка те взимат решенията. Тяхна работа е. Те планират и взимат решения, които смятат за правилни. Не знам какво правят сега. И не ме интересува, но да видим какво ще кажат утре. Но пък става дума за промяна след доста години. Съмнявам се, че все още ще съм тук, така че наистина не ме вълнува. Не мога да взимам решения и няма смисъл дори да мисля за това. За какво да ви дам списък, когато нямам власт? Разбирате ли? Имам предвид, че пилотите не пишат правилата. За какво тогава изобщо да става въпрос…”