Начало Moto News Кейси Стоунър ще продължи да тества за Хонда и през 2015 г.

Кейси Стоунър ще продължи да тества за Хонда и през 2015 г.

33
0

Двукратният MotoGP шампион Кейси Стоунър ще продължи да прави тестове за Хонда и през 2015 г.

Австралиецът, който прекрати активната си спортна кариера в края на 2012 г., прави от време на време изпитания за отбора. Последната му поява на писта бе на Мотеги през октомври. Тогава той работи по новия мотор на Хонда за 2015 г. и по гуми на Мишлен за 2016 г.

Подобна развойна работа ще върши Стоунър и през тази година. Той трябва да кара на малайзийското трасе Сепанг от 29 до 31 януари – няколко дни преди първия официален тест на MotoGP, който ще е на същата писта. Втора сесия изпитания ще се проведе пак там малко по-късно.

– Нямам търпение да продължа с тестовете. Говорихме много с Накамото сан. Сега се подготвяме за Сепанг, където – за разлика от Мотеги – ще е горещо и влажно, така че трябва да вляза във форма!

Вицепрезидентът на HRC Шуей Накамото сподели, че продължаването на сътрудничеството със Стоунър е прекрасна новина в началото на новата година:

– Чудесно е, че ще го задържим в семейството на Хонда. Информацията, която Кейси дава, е много ценна и от HRC сме благодарни да имаме тест пилот, който е в състояние да стигне до лимита на RC213V MotoGP.