Начало Moto News Кейси Стоунър приключи двудневния тест на Хонда RC213V за 2015 г.

Кейси Стоунър приключи двудневния тест на Хонда RC213V за 2015 г.

48
0

Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стоунър приключи двудневния си тест за тима на Хонда. Той кара на пистата Мотеги в Япония, като това бе първото му качване на MotoGP от октомври миналата година.

Времето по време на тренировките бе хубаво и през двата дни изпитания. Стоунър кара машината на Хонда за следващия сезон. Той използва гуми Бриджстоун от настоящия сезон.

Пилотът работи по наситена програма, включително развитие на двигателя и изпробване на различни настройки. Известно време изпитва и гуми на Мишлен за 2016 г.

– Отне ми известно време да свикна пак с карането, след като цяла година не се бях качвал на мотор! – призна Кейси. – Но всичко бе наред, доста бързо си върнах доброто усещане и след това се заехме с тестовата програма, която бяха планирали от HRC. Първият ден премина доста добре. Изпробвах реглажите на Марк [Маркес] и Дани [Педроса] за прототипа за 2015 г. Анализирайки ги паралелно, открихме някои интересни разлики и полезни данни. Освен това работихме по развитие на двигателя, както и по още няколко нови неща, които Хонда донесоха за тези тренировки. Вторият ден бе за проби на гумите на Мишлен за 2016 г. Като цяло всичко премина положително и направихме много обиколки.