Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица заяви, че не може да чака до декември решението на Уилямс

Кубица заяви, че не може да чака до декември решението на Уилямс

81
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица заяви, че не може да чака до декември, за да финализира плановете си за 2019 г. Смята се, че полякът все още има шанс да заеме второто титулярно място в Уилямс, за което кандидати са още настоящият пилот на тима Сергей Сироткин и Естебан Окон. Британският тим вече потвърди Джордж Ръсел за следващия сезон.

„Времето си върви, а не искам да чакам като миналата година. Надявам се да стигнем до решение по-рано. Целта е да съм на грида догодина, но както казах, не мога да чакам до декември”, обясни Кубица, който е развоен пилот на Уилямс през настоящия сезон.

Роберт допълни, че в отбора проучват различни варианти, а той прави всичко възможно от своя страна за постигане на споразумение.

„Те са в правото си да анализират всичко, но аз разглеждам и други възможности. Не искам през декември или когато се случи, да се окажа без нищо насреща си”, каза още Кубица.

Междувременно заместник-шефът на тима Клер Уилямс сподели, че полският пилот би бил фантастичен съотборник за Ръсел. По-рано тя каза, че екипът работи по привличането на Окон, но това зависело от ситуацията с бюджета.

„Имаме списък с имена за второто място, които проучваме. Започнахме процеса преди няколко седмици. Роберт е в листата. Той върши страхотна работа за тима тази година и би бил фантастичен съотборник за Джордж. Но все още не сме готови да вземем финално решение. Предстоят вътрешни разговори, както и дискусии със самите пилоти”, обясни Уилямс.

Окон пък приветства привличането на Ръсел във Формула 1 и сподели, че все още има шанс да остане в Гран при и догодина.

„Джордж също е част от джуниър програмата на Мерцедес, има дългосрочен договор, а аз никога не съм имал намерение да сключвам такъв контракт. Второто място в Уилямс все още е налично, разговорите продължават. Джордж не ми краде позицията, нещата не се случиха по този начин. Ако Уилямс ме искат, това би било фантастична новина. Ако не, това е положението”, коментира французинът.