Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс: Ботас е 100% отдаден на Уилямс, защо му е да...

Клер Уилямс: Ботас е 100% отдаден на Уилямс, защо му е да ходи в друг тим?

45
0

Заместник-шефът на Уилямс Клер Уилямс е убедена, че Валтери Ботас ще остане в тима от Гроув. Екипът е готов да отговори на евентуалния интерес от страна на други отбори към финландския пилот, който записа шест подиума през 2014 г. във Формула 1.

Ботас има договор за предстоящия сезон в Гран при. Отличните му форма и представяне през миналата година обаче предизвикаха предположения, че може и да не се задържи дълго в Уилямс. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф например (който е част от мениджърския екип на Валтери) постави финландеца веднага след Фернандо Алонсо като алтернатива за тима от Бракли, ако Люис Хамилтън не продължи договора си.

– Сигурна съм, че се оглеждат към Валтери. Защо не? Той е една от най-ярките звезди в падока в момента. Но той започна кариерата си в Уилямс и при разговорите с него разбираш, че е на 100% отдаден на Уилямс. Ние сме обвързани с Валтери относно бъдещето на отбора и искаме да вървим напред заедно. Лоялността му е важна за мен и според мен той се чувства по същия начин. Тим като Ферари например може да е наистина изкушаващ, но Валтери пасва добре в нашия екип и мисля, че за него това е наистина важно. И защо би искал да напусне, когато имаме конкурентоспособен болид, а е и наясно с плановете ни за бъдещи успехи? Не е като да сме пети или шести в шампионата. Защо да ходи в друг тим, когато сме в състояние да му дадем достатъчно добър автомобил, за да гони победи? Има ли причина да търси място другаде? – коментира Клер Уилямс пред Аутоспорт.

Тя допълни, че човек не може да е сигурен какво ще се случи в бъдеще и продължи:

– Ако Валтери изведнъж се окаже много нещастен в Уилямс, защото не сме му дали обещаното оборудване, то никога няма да го спрем. Във Формула 1 никога не се знае. Но точно сега той има договор, двете страни имат обещания една към друга да работят заедно. Имаме страхотен късмет с пилотите си. Смятам, че комбинацията (с Фелипе Маса) е една от най-добрите на грида. И двамата се трудят безкрайно упорито за отбора. Егото на когото и да е от състезателите ни не пречи на общата цел и това е важно за отбор като нашия. Те наистина помогнаха да променим ситуацията.