Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс ще получи Орден на британската империя

Клер Уилямс ще получи Орден на британската империя

90
0

Заместник-шефът на отбора на Уилямс във Формула 1 Клер Уилямс ще получи Орден на британската империя (OBE – Order of the British Empire). Тя бе включена в списъка за отличия на кралица Елизабет II по случай 90-ия й рожден ден.

Дъщерята на легендарния основател на екипа Сър Франк Уилямс и съпругата му Вирджиния (която почина през март 2013 г.) ще бъде отличена за заслугите си към спорта. Тя завършва през 1999 г. университета в Нюкасъл с политическа специалност, но веднага след това става пресаташе в екипа на пистата Силвърстоун.

Малко по-късно Клер се присъедини към тима на Уилямс на същата позиция. През 2010 г. Клер оглави комуникационния департамент, а през март 2013 г. бе назначена за заместник-шеф на целия отбор.

„Родителите ми винаги са били вдъхновяващи хора. И двамата се бяха сблъсквали и с триумфи, и с трагедии, но ги посрещаха с достойнство. Израснах в съвсем нормално семейство, но да съм около Формула 1 бе истинска магия. Фабриката на Уилямс бе като втори дом за мен. Като дете исках да съм съпруга и майка, когато порасна. Не съм имала някакви амбиции за кариера и всичко, което се случи през живота ми, не бе предопределено”, разказа за пътя си Клер Уилямс.

По повод отличието тя призна, че е изненадана, но и се гордее: „Огромна чест е да получиш такова признание, за което имат заслуга всички в Уилямс. Имам късмет да работя нещо, което обичам. Невероятна привилегия е да съм част от семейния бизнес и не приемам нищо за даденост.”