Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс: Това е само първата стъпка към страхотното бъдеще на Уилямс

Клер Уилямс: Това е само първата стъпка към страхотното бъдеще на Уилямс

52
0

Уилямс имаше сериозен повод за празнуване след Гран при на Абу Даби – трето място при конструкторите във Формула 1 за сезон 2014 г., след като тимът бе девети при екипите през 2013-та.

Фелипе Маса финишира втори, а съотборникът му Валтери Ботас бе трети на пистата Яс Марина.

– Изключително съм горда с отбора: от девети миналата година сега тимът ни е трети – заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Този обрат се дължи на упорита работа и съм безкрайно щастлива да видя отново усмивките на хората ни. Това е само първата стъпка към страхотното бъдеще на Уилямс. Поздравления за Мерцедес, които спечелиха и двете титли, както и благодаря на Мерцедес HPP за усилията им през сезона.

Маса каза, че в един момент е мислел победата в Абу Даби за възможна, но предварително не е очаквал да има толкова силно темпо. Бразилецът се радваше, че получи възможност да се доближи толкова до Мерцедес и се надява това представяне да е силна база за следващия сезон.

– Опитахме се, но Люис [Хамилтън] просто бе прекалено напред. Около десетина обиколки преди финала си казах, че ако гумите се държат като в момента, мога да спечеля състезанието. Но те започнаха да се износват. В последните четири тура нямах достатъчно скорост, за да го догоня със същото темпо като преди това. Страшно много исках победа. Но в крайна сметка бяхме близо и се надявам това да е само началото на следващия сезон. Фантастично е да съм част от такова страхотно представяне на тима. Беше толкова хубаво – можем да спечелим състезание, в състояние сме да се борим за победа. Това ме кара да се чувствам горд, щастлив и още по-мотивиран да се трудя упорито всеки ден – допълни Фелипе.

Ботас постигна своят цел – да е четвърти в шампионата. Той също отбеляза, че представянето в Абу Даби бе изумителен финал на сезона:

– След миналата година е просто невероятно какъв напредък имахме като отбор. Фактът, че и двамата бяхме на подиума, демонстрира колко се подобрихме през сезона. Бяхме много силни днес. Аз не стартирах добре и това повлия на състезанието ми, след като се озовах зад няколко болида. Така че да взема подиум в крайна сметка е невероятно. Беше чудесна надпревара, наистина можех да натисна и да се състезавам.