Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят се бори с напрежението в голям тим според Вилньов; Хорнер: Рано...

Квят се бори с напрежението в голям тим според Вилньов; Хорнер: Рано е да се дават оценки

32
0

Данил Квят се бори с напрежението да кара в голям отбор, какъвто е Ред Бул, смята Жак Вилньов.

„През миналата година Квят се справи прилично в Торо Росо, но не беше нещо специално. Екипът на Ред Бул е добър в това да създаде шум около някого, но във Формула 1 трябва да се справяш и с напрежението”, заяви световният шампион за 1997 г. пред холандския вестник „Де Телеграаф”.

20-годишният Квят бе привлечен в тима от Милтън Кийнс веднага, след като бе официално обявено, че Себастиан Фетел напуска екипа в края на 2014 г.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обаче е на мнение, че е твърде рано да се дават оценки за Квят. Според него не би било коректно да се отправят критики към руския пилот заради количеството проблеми с автомобилите от началото на сезона.

„Проблемът за Данил са многото технически повреди – повече от обичайното, тъй като заради тях се прекъсват тренировки, квалификации, състезания. Той свърши добра работа, когато имаше възможност да направи чиста серия (като в Бахрейн). В Малайзия темпото му бе силно. Много е трудно да се дава оценка за него в момента, защото нещата не вървят като хората”, обясни Хорнер.

Англичанинът допълни, че Квят определено е бърз, дава добра обратна информация и не си позволява да унива: „Мисля, че при известно постоянство (на техниката) ще започнете да виждате потенциала му.”

Самият пилот заяви, че не се съмнява в способностите си. Той е разочарован от развоя на ситуацията досега, но не се предава.

„Свикнал съм да се справям с упорит труд и това няма да се промени”, каза Данил.