Начало Рали Кубица остава във WRC и догодина

Кубица остава във WRC и догодина

21
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица остава в световния рали шампионат и ще продължи да се състезава през 2015 г. с Форд Фиеста RS WRC. Негов навигатор ще е отново Мачией Шжепаняк, а програмата отново ще е финансирана от полската нефтена компания Лотос.

Това ще е втори сезон за Кубица във WRC, като той и копилотът му вече познават всички надпревари в календара. Те обаче няма да променят подхода си и ще продължат да се състезават с основна цел постигане на постоянство в представянето и трупане на допълнителен опит.

– След анализ на ситуацията реших да продължа да се състезавам във WRC, където предизвикателството за мен все още е най-голямо – коментира Кубица. – Заедно с Мачией ще продължим да сме с Форд Фиеста WRC: автомобилът, който познаваме от изминалия сезон и който върви страхотно на чакъл. През следващия сезон няма да стартираме с Янеррали, а с Монте Карло. Радвам се, че ще продължим да се състезаваме в световния шампионат. Отне ми доста време да взема решение, но нямаше никакъв натиск. Исках да съм сигурен, а не да бързам. Ще има и някои нови неща (по време на сезона), но ще ги обявя по-късно. Просто изчакайте по-нататъшни новини. Накрая искам да пожелая на всички Весела Коледа!