Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят: За Ред Бул е страхотно, че досега постоянно е в битката...

Квят: За Ред Бул е страхотно, че досега постоянно е в битката за подиуми

27
0

Данил Квят бе много щастлив от втория подиум в кариерата си във Формула 1 – руснакът финишира трети в Гран при на Китай. Пилотът на Ред Бул не се трогна особено от недоволството на Себастиан Фетел (Ферари) относно маневрата му след старта на състезанието и заяви, че се е състезавал, както и че подобни действия дават шанс за подиум, макар да са рискови.

„Състезанието бе истинско удоволствие”, заяви Данил. „Темпото ни бе много силно. Страхотно е да постигнем толкова силен резултат на писта, на която не очаквахме да сме особено силни. Колата вървеше наистина добре, шасито е леко за управление и би трябвало да сме в още по-силна позиция със следващата версия на задвижващата система. Смятам, че маневрата ми спрямо Фетел си беше наред. Видях пролука, опитах да се възползвам. Не се докоснахме. Неговият малшанс бе, че Кими [Райконен] бе от другата му страна. Маневрата бе напълно логична за мен и ми се отплати с подиум. Чудесна награда за моята половина от бокса след няколко трудни надпревари. За тима като цяло е страхотно, че досега постоянно е в битката за подиуми. Това е особено окуражаващо за останалата част от сезона.”

Съотборникът му Даниел Рикиардо определи представянето си в Китай като „може би най-доброто състезание” в кариерата си. Австралиецът успя да изпревари Нико Розберг, но спука задна лява гума в третата обиколка. Свлече се до 17-а позиция, откъдето се пребори и финишира четвърти (за трети пореден път в трите старта от началото на новия сезон).

„В първата обиколка имаше няколко инцидента, видях отломки, но изглежда не закачих нищо. Затова и спуканата гума беше крайно неочаквана. Лош късмет, предполагам. След това колата за сигурност ме избута още по-назад, което бе двоен удар. Все едно някой от тежка категория ме беше ударил в стомаха. Но след това направих може би най-доброто състезание в кариерата си. Всеки уикенд демонстрираме потенциал, с какъвто мислехме, че не разполагаме. Усещането сега е като през сезон 2014 г., много е окуражаващо. Чувствах, че можеше да пръскам с шампанско (на подиума), но част от мен се усмихва, защото ще имаме и други възможности.”