Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Положението е много сериозно, но Жул няма да се предаде, заяви бащата...

Положението е много сериозно, но Жул няма да се предаде, заяви бащата на Бианки

37
0

Жул Бианки няма да се предаде и ще продължи да се бори, заяви бащата на пилота на Маруся Филип Бианки.

Френският състезател пострада тежко при катастрофа по време на Гран при на Япония. Той бе откаран в болница в Йокаичи, където претърпя мозъчна операция. Бианки продължава да е там в критично, но стабилно състояние според последната официална информация.

– Ситуацията е ужасна. Всеки път, когато телефонът звънне, знаем, че може да е от болницата, за да ни съобщят, че Жул е мъртъв. Но първоначално ни казаха, че първите 24 часа са жизненоважни. След това станаха първите 72 часа, а ние още сме тук с Жул, който се бори. Ще успее в най-важната квалификационна обиколка на живота си. Няма да се предаде, сигурен съм в това. Виждам го. Вярвам. Говоря му. Знам, че ме чува. Лекарите му ни казаха, че вече имаме чудо – никой не е оцелявал след толкова сериозна катастрофа. Но Жул няма да се предаде. Треньорът му Андреа твърди, че ако има един човек, който може да се справи благодарение на волята си, това е Жул – разказа Филип Бианки пред Гадзета дело Спорт, който не е гледал катастрофата, заснета от фен на трибуните, защото това би го подлудило, а има нужда от положителна енергия в момента.

Той сподели също така, че хората в Япония са чудесни, но никой не говори английски, което прави престоя по-сложен:

– Само за седмица животът на семейството ни  бе разрушен. Какво правим тук? Изживяваме един кошмар много далеч от дома. Но когато Жул малко се подобри, можем да го прехвърлим, вероятно в Токио и нещата ще са по-лесни. Но кой знае кога ще стане това. Ако стане. Няма нищо сигурно. Просто трябва да чакаме.

Бианки разкри, че сега разбира ситуацията със седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Той призна, че се е чудел – като всички останали – защо не се дава повече информация за състоянието му и продължава:

– Сега ние сме в същата позиция и разбирам. Всички ме питат как е Жул, но не мога да отговоря, няма отговор. Положението е много сериозно, но е стабилен. Един ден изглежда по-добре, в друг е по-зле. Лекарите не казват. Контузиите от катастрофата са много лоши, но не знаем как ще се развие ситуацията.

Семейството на Бианки останало трогнато от жеста на пилотите във Формула 1, които направиха кръг преди старта в Сочи в знак на уважение и съпричастност към колегата си.

– Никога не съм виждал нещо подобно. Трогна ни безкрайно много. Благодаря на всеки един от тях. Много се свързаха с нас, писаха ми. [Фернандо] Алонсо, [Жан-Ерик] Верн, [Фелипе] Маса изпратиха силни послания, [Люис] Хамилтън ми написа прекрасен имейл, в който казва, че е насреща за всичко, което може да стори. [Валентино] Роси и [Марк] Маркес от MotoGP също – допълни Филип Бианки. – Сигурни сме, че Жул може да почувства цялата тази любов и енергия, както и Маруся и Ферари.