Начало Moto News Мотоциклетните каски Kabuto за първи път в България

Мотоциклетните каски Kabuto за първи път в България

514
0

Японската марка Kabuto, лидер в производството на висококачествени мотоциклетни и велосипедни каски, стъпва за първи път на българския пазар. Тя навлиза в страната ни чрез Бултрако АД, официален представител на Honda у нас. Името на марката означава самурайски боен шлем, силно декориран и изработен с изключителна прецизност, а зад гърба си брандът има 35 години история и над седем патента. Kabuto се слави и с ръчната изработка на моделите си.

През 1992 г. японският производител прави истинска революция с модела си RS-1R – първият в света шлем с горна вентилационна система. Шест години по-късно на пазара излиза друго нововъведение – каска с аеродинамичен спойлер.

Днес Kabuto си партнира с Токийския университет в Япония, в чийто аеродинамичен тунел тества продуктите си и чиято база ползва за изпитания и CFD симулации.

През 2014 г. Kabuto започва своето сътрудничество с Honda Motor Europe Италия за дистрибуция на местния пазар, а от миналата година – и за цяла Европа.

Основното послание на марката е Safety Meets Style (от англ. – безопасността среща стила). Високото качество, аеродинамиката, олекотената маса и отличната шумоизолация са силните козове на Kabuto. Зад всяка каска и шлем от марката стоят дългогодишни проучвания и интензивни изпитания във аеротунел. Продуктите, носещи романтичното име на самурайските бойни шлемове от миналото, се тестват и разработват съвместно с професионални състезатели по мотоциклетизъм. Шлемовете и каските Kabuto дължат ниската си собствена маса и здравината си на високотехнологичните композитни материали (A.C.T.), използвани при производството им.

Дизайнът на всеки модел е разработен така, че при ускоряване и намаляване се усеща по-малко натоварване на врата на мотоциклетиста. Удобни са и за хора, носещи диоптрични очила. Пълната гама на Kabuto включва каски и шлемове, подходящи за всеки клас мотоциклети – от градските модели с малка кубатура до сериозните офроуд машини. Ценовият диапазон варира от 299 до 869 лв. Каските могат да бъдат поръчвани и на електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на Honda (https://bmeshop.bg/kabuto).

Патенти на Kabuto

1982 г. – вентилационна система в горната част

1993 г. – регулируема (отворена/затворена) вентилационна система в горната част

1995 г. – система за бърза смяна на визьора

1998 г. – първият в света аеродинамичен спойлер за каска

2000 г. – вентилационна система в горната част, комбинирана в задния спойлер

2007 г. – система, намаляваща вибрациите

2012 г. – странични канали за вентилация