Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Качествата и ефективността на турбото ще са ключови в Мексико, смята Хасегава

Качествата и ефективността на турбото ще са ключови в Мексико, смята Хасегава

42
0

Качествата и ефективността на турбото ще са от ключово значение в предстоящата Гран при на Мексико. Това смята спортният директор на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава. През миналата година задвижващата система на японците не бе на ниво и пилотите на Макларън Алонсо и Бътън останаха извън зоната на точките.

През тази обаче моторът разполага с доста повече мощност и болидът на Макларън е доста по-конкурентен. Затова Хасегава смята, че Фернандо и Дженсън могат да се класират в топ 10 в състезанието. Миналия уикенд в Остин и двамата направиха страхотно каране и завършиха 5-и и 9-и от задни стартови позиции.

„Пистата е разположена на голяма надморска височина – 2200 м. Това означава, че кислородът във въздуха е ограничен и турбото на задвижващата система трябва да работи допълнително, за да вкарва въздух в агрегата, каза Хасегава.

– В същото време тази писта има много дълга права. Затова качествата и ефективността на турбото ще са ключови фактори. Миналата година състезанието за нас беше много трудно, но искаме да запазим добрата форма от Остин и да демонстрираме технологичния си прогрес през сезона.”