Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кадър на Лотус стана IT директор на Уилямс

Кадър на Лотус стана IT директор на Уилямс

108
0
Уилямс

Тимът на Уилямс е с нов IT директор, съобщиха от Гроув. Греъм Хакланд е поредният кадър на Лотус, напуснал Енстън и присъединяващ се към друг отбор от Формула 1.

В новата си роля Хакланд ще отговаря за всички IT проекти в Уилямс Груп – от техническа и операционна гледна точка. Той ще стане част и от изпълнителният комитет на компанията. Досега е бил IT/IS директор в Лотус. Специалистът се присъединява към тима на Бенетон през 1997 г. като анализатор и съпорт на мрежи. След това е повишен в IT мениджър през 2002-ра, става шеф на IS пред 2009-та и директор IT/IS през 2010-та.

Гордея се, че ставам част от Уилямс Груп. Инженерното съвършенство е част от ДНК-то на екипа, а Уилямс Адвансд Енджиниъринг е със забележителна репутация по отношение на иновациите в световен мащаб. Вълнувам се, че ще играя роля в бъдещата история на Уилямс и ще вложа любовта си към технологиите в това сложно бизнес предизвикателство, при това в момент на сериозни промени в спорта – коментира Хакланд.

Главният изпълнителен директор на компанията Майк О Дрискол допълни, че в Гроув с удоволствие приветстват новия директор.

Като бързо разрастващ се бизнес за високи технологии, е важно да продължим да инвестираме в най-добрите IT съоръжения и хора. Греъм е идеален за тази инфраструктура, а огромните му познания за средата на Формула 1 ще са безценни – допълни той.

Напускането на Хакланд ще засили слуховете за финансови проблеми в Лотус. Говори се, че отборът от Енстън дори не може да събере пари за входящата такса за предстоящия шампионат (малко над 2 милиона долара). След като Кими Райконен пък се оплака, че не е получил и стотинка от заплатата си за 2013-та още по време на Гран при на Абу Даби миналата година, то тези дни резервният пилот Давиде Валсеки заяви същото, а неговото възнаграждение е далеч по-малко от това на световния шампион за 2007 г.