Начало Други Кадилак ще използва два прототипа на Спа

Кадилак ще използва два прототипа на Спа

255
0
Кадилак V-Series.R
Кадилак V-Series.R, снимка Мишлен

Кадилак ще използва два прототипа на Спа. Американският производител обяви, че ще участва с още един хиперавтомобил Cadillac V-Series.R в третия кръг от сезон 2023 в WEC.

Кадилак направи дългоочаквания си дебют в световния шампионат за издръжливост на ФИА (WEC) по-рано този месец. Марката участва в класа на хиперавтомобилите с чисто новия Cadillac V-Series.R и Чип Ганаси Рейсинг. Американският екип е основен партньор на марката от Дженерал Моторс както в WEC, така и в IMSA

По-рано този месец Кадилак се включи в състезанието „1000 мили на Себринг“, което се проведе на едноименното трасе. Американците финишира на четвърто място с прототип №2 и екипаж Ърл Бамбър/Алекс Лин/Ричард Уестбрук.

Вчера Кадилак и Чип Ганаси обявиха, че ще пуснат още едни хиперавтомобил в 6-те часа на Спа. Състезанието на легендарното белгийско трасе е трети кръг от сезон 2023 в WEC. Кадилак №3 ще бъде каран от бившият пилот от F1 и Индикар Себастиен Бурде и Ренгер ван дер Занде.

Този ход е подготовка към 24- часа на Льо Ман през юни. Тогава когато американският производител ще се състезава с три прототипа в клас LMDh, два от които са заявени от Чип Ганаси Рейсинг и един от Екшън Експрес Рейсинг.

„Кадилак и Чип Ганаси Рейсинг вярват, че ще сме по-силни когато се състезаваме с няколко автомобила през всеки състезателен уикенд от WEC“, каза оперативният директор на Cadillac Racing Майк О’Гара.

„Състезанието на Спа ще послужи като така необходимата генерална репетиция за Льо Ман. Това ще бъде чудесна възможност за нашите редовни участници в IMSA да се запознаят с правилата на WEC и състезателните процедури в очакване на голямото събитие през юни“, добави О’Гара.

„Всяка възможност да се подготвим за Льо Ман в рамките на правилата и разпоредбите на WEC е чудесна“, заяви мениджърът на програмата за спортни автомобили в GM Лаура Уонтроп.

Освен в WEC, Cadillac V-Series.R участва и в американския шампионат за издръжливост IMSA. Марката спечели състезанието „12 часа на Себринг“ в клас GTP. Победата грабна прототип №31 Екшън Експрес Рейсинг с екипаж Алекс Симс/Джак Айткен/Пипо Дерани.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Cadillac Performance (@cadillacvseries)