Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Как Фетел може да стане шампион за четвърти път в Индия

Как Фетел може да стане шампион за четвърти път в Индия

42
0
2013,Себастиан Фетел,Япония

Има голяма вероятност Себастиян Фетел да узакони своята четвърта титла във Формула 1 още в неделя след състезанието за Гран при на Индия. След пет поредни победи в последните пет състезания пилотът на Ред Бул има актив от 297 точки. След успеха в Япония на теория единствено Фернандо Алонсо има възможност да изпревари германеца. Пилотът на Ферари обаче изостава с 90 точки от своя съперник.

Ако Фетел завърши в Индия на позиция пред испанеца, той ще триумфира за четвърти път в своята кариера. Постигането на пето място, дори Алонсо да спечели, също ще го направи шампион. Ако германецът не завърши в надпреварата, тогава пилотът на Ферари трябва да завърши поне втори, за да продължи да има шанс за титлата.

Сметките обаче явно не вълнуват Фетел.

„Не размишлявам, къде трябва да завърша, за да спечелим титлата“, обясни пилотът на Ред Бул. „До сега в Индия винаги всичко е протичало перфектно. Купите давани на пилотите на подиума винаги са много красиви и ще е чудесно, ако и през тази година спечеля една.“

При успех Фетел ще стане най-младият 4-кратен световен шампион в историята на Формула 1. Михаел Шумахер спечели своята четвърта корона на 32 години и е най-близо до Фетел. Прост и Фанджо бяха още по-възрастни при спечелването на четвъртите си титли.